Basisonderwijs

Gratis kennismaken met het Dia-LVS?

Wil je kennismaken met het Dia-LVS? Probeer dan gratis de Diatoetsen uit met één groep in de bovenbouw (6, 7 of 8)*. Je mag hierbij kiezen uit één meting: de beginmeting, middenmeting of eindmeting. 

Toetsonderdelen Diatoetsen

  • Diatekst (begrijpend lezen)
  • Diacijfer (rekenen)
  • Diawoord (woordenschat)
  • Diaspel (taalverzorging)

Je mag alle toetsonderdelen bij één groep inzetten, of dit verspreiden over meerdere (max. 4) groepen**. Bijvoorbeeld: Je neemt Diatekst, Diacijfer, Diawoord én Diaspel af in groep 7 of je neemt Diatekst en Diacijfer af in groep 6, Diaspel in groep 7 en Diawoord in groep 8.  

Het kennismakingsaanbod is voor scholen die nog niet eerder de Diatoetsen hebben afgenomen (Onderzoeksscholen uitgezonderd). Partnerscholen en normeringsscholen kunnen hier geen gebruik van maken.
** Wanneer je met alle groepen 6, 7, 8 de beginmeting wilt afnemen, kan dat onder voorwaarde dat de groepen 4 en 5 (6) meedoen aan de onderzoeken Diatekst en Diacijfer. Aanmelden voor het onderzoek kan via het aanmeldingsformulier op deze pagina

Dia-LVS aanvragen.png

Aanvraag kennismakingsaanbod Dia-LVS PO

Verwerkersovereenkomst
Graag willen wij je er op attenderen dat je wettelijk verplicht bent om de verwerkersovereenkomst van Diataal bv te ondertekenen. Deze verwerkersovereenkomst vind je in Dia-groeiwijzer en kun je downloaden en uploaden zodra je de accountgegevens van ons hebt ontvangen. 

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?