Diatoetsen zijn methode-onafhankelijke volgtoetsen voor de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs. Je kunt de Diatoetsen inzetten als compleet leerlingvolgsysteem voor taal (Nederlands en Engels) en rekenen-wiskunde, of een keuze maken uit de verschillende toetsen. Na de eerste screening krijg je de nodige aanknopingspunten waarmee je iedere leerling tot zijn recht kan laten komen.
Diaplus en Dia-groeiwijzer helpen je om verder te komen. In Dia-groeiwijzer zie je direct na het toetsen hoever je leerlingen zijn ten opzichte van de referentieniveaus taal en rekenen door middel van de kleuren in de kleurenliniaal.
Dia-groeiwijzer laat ook zien welke stappen leerlingen moeten zetten om het volgende referentieniveau te bereiken. De profielen geven handvatten om de leerlingen gericht verder te helpen. Diaplus, ons remediërend oefenmateriaal, biedt daarvoor lesmaterialen.
Er zijn toetsen voor alle kernvakken en alle onderwijsniveaus (vmbo-bb, kb, (g)tl, havo en vwo):
Diatekst NE (begrijpend lezen)
Diawoord NE (woordenschat)
Diaspel (taalverzorging)
Diafoon (luistervaardigheid)
Diatekst EN (begrijpend lezen)
Diawoord EN (woordenschat)
Diacijfer (rekenen)
Diawisk (wiskundetoets)**
1, 2, 3, 4*
1, 2, 3
1, 2, 3
1
1, 2, 3*, 4*
1, 2, 3*, 4*
1, 2, 3
1, 2, 3
Met de Diatoetsen kun je opbrengstgericht werken. De toetsresultaten worden overzichtelijk op leerling-, klas- en schoolniveau weergegeven, en kunnen direct worden ingezien en vergeleken.
* alleen voor havo en vwo
** Er is geen nulmeting beschikbaar voor Diawisk.
Hier doen wij het voor, leerlingen laten groeien! Het maakt niet uit waar een leerling zich bevindt, er is altijd groeipotentie.
Aan de slag met Diatoetsen op de computer, hoe werkt dat? Hoe scoren leerlingen op de referentieniveaus en hoe kan je met de toetsresultaten aan de slag? Het filmpje toont het proces van toetsen, interpreteren van resultaten en het vervolg: aan de slag met de toetsresultaten!
De Diatoetsen zijn gemaakt, tijd om de resultaten te bekijken. Hoe doe je dat, en wat betekenen de scores? Wat zijn aanknopingspunten om leerlingen gericht te helpen groeien? In dit filmpje bespreekt Hilde Hacquebord de toetsresultaten met de docenten en leerlingen.
Nadat de leerlingen van het Oostvaarderscollege in Almere getoetst zijn, gaat de docent gedifferentieerd met de leerlingen aan de slag. Met behulp van Diaplus werken ze aan de leesvaardigheid in de les Nederlands. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?
De rekentoets (Diacijfer) is geheel vernieuwd!
Wat is nieuw?
Ook alle voordelen van Diacijfer 1.0 worden meegenomen naar Diacijfer 2.0:
"Het is erg prettig dat de toetsen digitaal zijn. We hebben er niet veel werk aan en de resultaten hebben we meteen binnen."
Agnes ten Bosch,
Docent Baudartius College, Zutphen
"Sommige leerlingen hebben moeite met tekstbegrip. Ik kijk dan in de toetsresultaten naar micro, meso en macro. Deze scores laten me zien waar het probeem zit, zodat we gericht gaan oefenen.
Paula Smit,
Remedial teacher Calandlyceum, Amsterdam
Benieuwd naar de voordelen van de Diatoetsen? Wij komen graag langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Neem contact op met onze helpdesk:
Elke werkdag van 9.00 - 17.00 uur.
Of stuur ons een e-mail op: info@diatoetsen.nl