Voortgezet Onderwijs

Leerlingvolgsysteem Diatoetsen

Diatoetsen zijn methode-onafhankelijke volgtoetsen voor de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs. U kunt Diatoetsen inzetten als compleet leerlingvolgsysteem voor taal en rekenen, of een keuze maken uit de verschillende toetsen.

In het schooljaar 2017/2018 - 2018/2019 richten we ons op de ontwikkeling van de vernieuwde toetsen Diatekst 2.0 en Diacijfer 2.0. Deze toetsen zijn ontwikkeld volgens de laatste inzichten op het gebied van toetsing en toetsinhoud en bevatten onder andere nieuwe vraagtypen. Wilt u nu al kennismaken met Diatekst en Diacijfer 2.0? Dan kunt u tot en met oktober 2018 (herfstvakantie) meedoen aan de pilots. Met uw deelname draagt u bij aan de normering van de vernieuwde toetsen en ontvangt u gratis 35 licenties voor schooljaar 2018/2019. Naar verwachting zullen de vernieuwde toetsen vanaf 2019/2020 genormeerd beschikbaar zijn en ter beoordeling aan COTAN worden aangeboden.

Er zijn toetsen voor alle kernvakken en alle onderwijsniveaus (vmbo-bb, kb, (g)tl, havo en vwo):

Nederlands

Begrijpend lezen
Woordenschat
Taalverzorging
Luistervaardigheid

Engels

Begrijpend lezen
Woordenschat

Rekenen/wiskunde

Rekenen
Wiskunde
Combinatietoets**

Laptop met stapel boeken - kleiner2.jpg

*alleen voor havo en vwo

** leverbaar tot en met 2018-2019

Aansluitend op de toetsen voor Nederlands en Engels is er Diaplus. Diaplus bestaat uit een grote verzameling interessante teksten met oefenmateriaal op elk niveau, flexibel in te zetten, in de klas of bij remedial teaching.

Met Diatoetsen kunt u opbrengstgericht werken. De toetsresultaten worden overzichtelijk op leerling-, klas- en schoolniveau weergegeven, en kunnen direct worden ingezien en vergeleken. 

De systeemeisen van ons digitale volgsysteem vindt u hier.

Productbrochure 2016.PNG

Leerlingvolgsysteem (LVS) Diatoetsen

Een overzicht van de producten en de werkwijze van Diatoetsen. Download onze productbrochure door op de afbeelding te klikken. Kijk voor actuele prijzen op ons bestelformulier.

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over:

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?