Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Diacademie
service & advies

Service & Advies

 

Heb je een vraag of suggestie? Wij helpen je graag verder. Ons serviceteam is elke werkdag telefonisch bereikbaar op 050- 8200120 of via [email protected].

Vanuit Diacademie bieden onze servicemedewerkers en Dia-adviseurs onze Dia LVS klanten service en advies. Tijdens de basistraining helpen ze scholen praktisch op weg en verkennen ze gezamenlijk de resultaatmodule; welke data staat waar. 
Het vervolgaanbod is bedoeld om nader kennis te maken met de visie achter de Diatoetsen, de formatieve werkwijze. Verder komt het krijgen van inzicht in de ontwikkeling van leerlingen op het gebied van taal en rekenen, maar ook het leren werken met de resultaten uitgebreid aan bod. Ook kunnen scholen kiezen voor een begeleidingsaanbod bij Diaplus voor begrijpend lezen in aansluiting op de toetsen. Ons serviceteam en Dia-adviseurs werken volgens de formatieve werkwijze van de groeicyclus: Data, Duiden, Doelen, Doen, Doorgaan.

wiel.png

Basistraining Dia-LVS

Groeiwijzer en Data

------------------------------------------

Iedere PO of VO school die voor het eerst met het Dia-LVS gaat werken, ontvangt een basistraining om te kunnen starten. Tijdens deze basistraining maak je kennis met de Diatoetsen en leer je praktisch te werken met het digitale platform; de Groeiwijzer. Hoe voer je leerlingen in? Hoe maak je een koppeling met het LAS? Hoe zet je de toetsen klaar en neem je ze af? Na de eerste toetsafname laten we je zien waar je welke toetsresultaten (data) kunt vinden. Om goed te leren werken met de resultaten, het duiden en het doorgaan, raden wij ten zeerste aan om een verdiepende training af te nemen. 

Inclusief: Opstartservice en resultaatverkenning
Locatie: Online (gratis) en evt de resultaatverkenning tegen betaling op locatie (zie webshop)
Tijdsduur: 30 min. opstartservice, 45 min. resultaatverkenning
Prijs: Is gratis (online) voor nieuwe klanten in het eerste jaar van deelname (geldt niet voor NOB scholen)

Verdieping Diatekst & Diawoord

Data, Duiden & Doorgaan

---------------------------------------

In deze training worden de toetsresultaten voor lezen en woordenschat nader geduid. Daarbij gaan we in op vragen als: zijn de leerlingen (voldoende) gegroeid, hoever zijn de leerlingen in hun ontwikkeling van de referentieniveaus Lezen, waar moeten we nog aan werken? Hoe kunnen we werken met Tekstenlab, inspelen op de verschillende lezerstypen en passende streefniveaus instellen voor de klas en voor individuele leerlingen?

Locatie: Alleen op locatie
Tijdsduur: Training van 2 uur
DoelgroepPO

 

Bestellen

Werken met Tekstenlab 

Doelen stellen & Doen

------------------------------------------

In deze training gaan we in op de leesdidactiek van Diaplus Tekstenlab. Aan bod komt o.a.: thematisch werken, selecteren van teksten aansluitend bij de verschillende leesniveaus in een klas, differentiatie naar niveau en lezerstype, de opbouw van de werkbladen volgens de sandwichmethodiek. Ook gaan we in op het samenstellen van leesprogramma's op maat met hulp van de programmatool. 

Locatie: Alleen op locatie
Tijdsduur: Training van 2 uur
DoelgroepPO, VO

 

Bestellen

Advies op maat

------------------------------------------

Heb je andere wensen dan ons huidige service & adviesaanbod? Advies op maat is ook mogelijk! Stuur een e-mail naar ons serviceteam met je vraag. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Locatie: Online of op eigen schoollocatie
Kosten: Offertebasis
DoelgroepPO, VO

Neem contact op

Wegwijs in de Groeiwijzer

 

---------------------------------------
Nieuw bij Diataal en wegwijs worden in de Groeiwijzer? Of ben je al lange tijd klant bij Diataal, maar is de kennis bij jullie op school wat weggezakt? Vraag dan deze online sessie aan. Een adviseur neemt het hele team mee in de Groeiwijzer: Hoe zet ik toetsen klaar? Hoe voer ik leerlingen in? Na de online sessie kan iedereen in het team zelfstandig aan de slag met de Diatoetsen.

Locatie: Online
Tijdsduur: +- 1 uur
DoelgroepPO, VO

 

Bestellen

 

 

 

Verdieping Diaspel & Diacijfer

Data, Duiden & Doorgaan

-----------------------------------------

In deze training worden de toetsresultaten voor spelling en rekenen nader geduid. Hierbij gaan we in op vragen als: zijn de leerlingen (voldoende) gegroeid, hoever zijn de leerlingen in hun ontwikkeling van de referentieniveaus Taalverzorging en Rekenen, waar moeten we nog aan werken? Hoe kunnen we de subdomeinen analyseren, en passende streefniveaus instellen voor de klas en voor individuele leerlingen?  

Locatie: Alleen op locatie
Tijdsduur: training van 2 uur
DoelgroepPO

 

Bestellen

Mentorentraining

------------------------------------------

Voor een goede borging binnen de school is het belangrijk dat ook mentoren en coaches op de hoogte zijn van de toetsresultaten. In deze training nemen we mentoren of coaches binnen de school mee in de resultaten van de Diatoetsen. Zo krijgen zij handvatten om met de leerlingen de toetsresultaten te bespreken. 

Locatie: Online of op eigen schoollocatie
Duur: +- 1.5 uur
DoelgroepVO

 

Bestellen

Kennismaken voor het basisonderwijs

 

Kennismaking po aanvragen

Kennismaken voor het voortgezet onderwijs

 

Kennismaking vo aanvragen