Basisonderwijs

Leerlingvolgsysteem (LVS)

Basisscholen zijn sinds het schooljaar 2014-2015 verplicht om te werken met een leerlingvolgsysteem (LVS). Een leerlingvolgsysteem geeft leerkrachten inzicht in de ontwikkeling van leerlingen, zowel op individueel als op groepsniveau. Dit inzicht wordt gebruikt om het onderwijsaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de onderwijsbehoeften van de groep en de individuele leerlingen.

Dia-volgtoetsen

Het leerlingvolgsysteem van Diataal is een leerlingvolgsysteem (LVS) waarmee u in het basisonderwijs de taal- en rekenontwikkeling volgt van uw leerlingen. De Dia-volgtoetsen laten zien hoe ver de leerlingen zijn, en geven u inzicht in wat leerlingen nodig hebben om verder te komen. De toetsen zijn diagnostisch en laten de ontwikkeling van leerlingen zien ten opzichte van de referentieniveaus taal en rekenen. 

Overstappen op Dia-volgtoetsen 2.0?

Vanaf schooljaar 2020-2021 is het LVS compleet met toetsen vanaf groep 3. Wilt u overstappen op de Diatoetsen? Wij helpen u graag! U kunt kiezen uit de volgende arrangementen.

“Leerlingen krijgen inzicht in hun eigen leertraject. Ze worden zich bewust van 'wat speelt er?', 'Waar moet ik aan werken?' Ik vind het belangrijk dat ze dat meekrijgen en er met hun ouders verder over kunnen spreken."

Debby Jonker,
Leerkracht

“Sommige leerlingen hebben moeite met tekstbegrip. Ik kijk dan in de toetsresultaten naar micro, meso en macro. Deze scores laten me zien waar het probleem zit, zodat we gericht kunnen gaan oefenen. Leerlingen krijgen inzicht in hun eigen leertraject. Ze worden zich bewust van ‘wat speelt er?’, ‘waar moet ik aan werken?’ Ik vind het belangrijk dat ze dat meekrijgen en er met hun ouders verder over kunnen spreken.”

Paula Smit,
Remedial Teacher

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over:

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?