Dia-LVS in het basisonderwijs

Geaccrediteerd voor groep 6, 7, en 8!

Dia-LVS

Het beste halen uit iedere leerling. Daarom zit je in het onderwijs en daarom wil je de ontwikkeling van iedere leerling zo goed mogelijk volgen op het gebied van taal en rekenen. Dan pas kun je echt gericht werken aan groei!

Adaptief

Hoe je dat het meest effectief doet? Met het Dia-LVS. Want dankzij de adaptieve Diatoetsen laat je iedere leerling tot zijn recht komen. Met toetsen op het eigen niveau, niet te moeilijk, maar zeker ook niet te makkelijk. De adaptieve toetsen passen zich automatisch aan op het niveau van de leerling. 

Digitaal toetsen

De Diatoetsen zijn digitaal. Leerlingen vinden digitaal toetsen vaak erg prettig, ze kunnen zich beter concentreren. Leerlingen worden door de toets geleid met vragen die één voor één op het scherm komen. Vragen eerst overslaan en terugbladeren kan ook!

Gemakkelijk en inzichtelijk

Ook voor jou als leerkracht is digitaal toetsen ideaal: je hoeft niet meer na te kijken en meteen na de toets geeft Dia-groeiwijzer je een helder inzicht waar iedere leerling staat. Heel inzichtelijk, want Dia-groeiwijzer werkt met een kleurenliniaal.

Dia-liniaal.png

In één oogopslag zie je waar je leerling, groep en school staan ten opzichte van de referentieniveaus en ten opzichte van de streefscores die gelden voor het leerjaar. De liniaal is daarnaast ook een heel motiverend hulpmiddel voor de leerling zelf. De leerling kan immers heel duidelijk zijn of haar ontwikkeling zien. 

Diagnostisch

Om iedere leerling te kunnen laten groeien, wil je inzicht in de sterke en zwakke punten. Dia-groeiwijzer analyseert automatisch scoreprofielen.

Meer dan toetsen alleen

Aansluitend op de toetsresultaten is er Diaplus (voor taal): oefenmateriaal dat iedere leerling voor zijn of haar groei nodig heeft. 

Van basis- naar voortgezet onderwijs

Groei houdt bij ons nooit op. Daarom ook is het Dia-LVS het enige leerlingvolgsysteem dat doorloopt tot in het voortgezet onderwijs. Juist: alles voor een succesvolle doorstroming naar welk vervolgonderwijs dan ook. Alles om iedere leerling te laten groeien. Dat is het Dia-LVS.

Bestellen
Dia-groeiwijzer (3).png

Aanvragen brochure

Via onderstaand formulier kun je de informatiebrochure voor het basisonderwijs aanvragen. Hierin lees je alles over het Dia-LVS, de Dia-eindtoets en de ervaringen van andere scholen.

Adaptief toetsen

 De toets past zich aan op het niveau van de leerling

  Na iedere set opgaven volgt een passende volgende set

  Motiverend voor leerlingen

  Resulteert in kortere toetsen

Meer dan toetsen alleen
 

• Tekstenlab is een methodiek voor effectief leesonderwijs
 

• Makkelijk kiezen uit meer dan 800 teksten
 

• Rijke teksten, aansprekend en van goede kwaliteit
 

• Leesmotivatie door interessante thema’s en afwisselend werkmateriaal
 

• Indeling in thema's maakt differentiëren eenvoudig
 

Copy of Diataal (13).png
Harry.jpg
Bert.jpg
Tineke.jpg
marjolein.jpg
riemke.jpg
arend.jpg
Niene.jpg
Mariska.jpg

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van de Diatoetsen? Wij komen graag langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over:

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?