Dia-leerlingvolgsysteem

 

Het Dia-LVS 
laat iedere leerling groeien

Het beste halen uit iedere leerling. Daar zit je voor in het onderwijs. Daarom ook wil je iedere leerling zo goed mogelijk kunnen volgen in zijn of haar ontwikkeling op het gebied van taal en rekenen. Want dan pas kun je echt gericht werken aan groei. Iedere leerling laten groeien!

Adaptief 

Hoe je dat het meest effectief doet? Met het Dia-LVS. Via adaptieve toetsen waarmee je iedere leerling op zijn of haar eigen niveau kunt beoordelen. Te makkelijke of te moeilijke opgaven, met alle ergernis voor leerlingen… Geen sprake van. 

Meer dan toetsen alleen

Tegelijk gaat het bij iedere leerling laten groeien over meer dan toetsen alleen. Vandaar: Dia-groeiwijzer en Diaplus. 

Stappen zetten

Dia-groeiwijzer is een online platform dat je als leerkracht meteen na een toets heel helder inzicht geeft in waar iedere leerling staat ten opzichte van de referentieniveaus voor taal en rekenen. Heel inzichtelijk, want Dia-groenwijzer werkt met een kleurenliniaal. Deze geeft in een oogopslag aan waar jouw leerling staat.

Dia-liniaal.png
Naast de liniaal zijn er tal van analyses en overzichten die jou een helder en dieper beeld geven van het niveau van je leerling en waaraan gewerkt moet worden. Daarmee heb je meteen een handvat naar een gerichte persoonlijke aanpak voor iedere leerling. 

De liniaal is daarnaast ook een heel motiverend hulpmiddel voor de leerling zelf. Hij of zij kan immers heel duidelijk zijn of haar ontwikkeling zien. 

Remediërend lesmateriaal

Over gericht verder helpen en groeien gesproken: al het oefen- en lesmateriaal dat iedere leerling voor zijn of haar groei nodig heeft, biedt Diaplus.

Van basis- naar voortgezet onderwijs

Groei houdt bij Diatoetsen nooit op. Daarom ook is het Dia-LVS het enige leerlingvolgsysteem dat met iedere leerling mee overgaat van basis- naar voortgezet onderwijs. Juist: alles voor een succesvolle doorstroming naar welk vervolgonderwijs dan ook. Alles om iedere leerling te laten groeien. Dat is het Dia-LVS.

Dus: iedere leerling laten groeien?! Download dan nu de brochure!

downloadddd.png

“Leerlingen krijgen inzicht in hun eigen leertraject. Ze worden zich bewust van 'wat speelt er?', 'Waar moet ik aan werken?' Ik vind het belangrijk dat ze dat meekrijgen en er met hun ouders verder over kunnen spreken."

Debby Jonker,
Leerkracht

“Sommige leerlingen hebben moeite met tekstbegrip. Ik kijk dan in de toetsresultaten naar micro, meso en macro. Deze scores laten me zien waar het probleem zit, zodat we gericht kunnen gaan oefenen. " 

Paula Smit, Remedial Teacher,
Calandlyceum, Amsterdam

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem? Wij komen graag  langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over:

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?