Basisonderwijs

Een compleet leerlingvolgsysteem 

U wilt weten hoe uw leerlingen zich ontwikkelen op het gebied van taal en rekenen? Wat de groei is die zij doormaken en wat de volgende stap moet zijn? Het Dia-leerlingvolgsysteem maakt dit mogelijk.

Dia-volgtoetsen neemt u digitaal af. In de Dia-groeiwijzer ziet u direct daarna hoe ver uw leerlingen zijn ten opzichte van de referentieniveaus taal en rekenen. U krijgt de toetsresultaten op individueel en op groepsniveau, wat het mogelijk maakt uw onderwijsaanbod af te stemmen op individuele onderwijsbehoeften. De Dia-groeiwijzer laat ook zien welke stappen leerlingen moeten zetten om het volgende referentieniveau te bereiken. 

Overstappen op Dia-volgtoetsen 2.0?

Vanaf schooljaar 2020-2021 is het Dia-leerlingvolgsyseem compleet met toetsen vanaf groep 3. Wilt u overstappen op de Diatoetsen? Wij helpen u graag! U kunt kiezen uit de volgende arrangementen.

Groeiwijzer transparant.png

“Leerlingen krijgen inzicht in hun eigen leertraject. Ze worden zich bewust van 'wat speelt er?', 'Waar moet ik aan werken?' Ik vind het belangrijk dat ze dat meekrijgen en er met hun ouders verder over kunnen spreken."

Debby Jonker,
Leerkracht

“Sommige leerlingen hebben moeite met tekstbegrip. Ik kijk dan in de toetsresultaten naar micro, meso en macro. Deze scores laten me zien waar het probleem zit, zodat we gericht kunnen gaan oefenen. Leerlingen krijgen inzicht in hun eigen leertraject. Ze worden zich bewust van ‘wat speelt er?’, ‘waar moet ik aan werken?’ Ik vind het belangrijk dat ze dat meekrijgen en er met hun ouders verder over kunnen spreken.”

Paula Smit,
Remedial Teacher

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over:

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?