Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Rectificatie in de Staatscourant over Diaspel en Diacijfer voor Primair Onderwijs

« Vorige pagina

Wij hebben vernomen dat het OCW de toetsen van Diataal BV is vergeten in haar publicatie in de Staatscourant 2022, 25133. Hier zal een rectificatie op plaatsvinden. Zowel Diaspel 345-678, Diacijfer 345-678 als Diatekst 678 zijn goedgekeurd voor de LWOO aanvragen.

Kort uitgelegd:

Sinds eind vorig schooljaar zijn de toetsen Diacijfer en Diaspel voor groep 3 t/m 8 in het Primair Onderwijs goedgekeurd door de Expertgroep. Zie: https://www.expertgroeptoetsenpo.nl/c/diataal

De toetsen Diacijfer en Diaspel zouden vanaf 1 juni 2022 gepubliceerd worden in de Staatscourant.

Door een fout van OCW zijn deze toetsen helaas nog niet opgenomen. OCW heeft toegezegd een rectificatie van de lijst te gaan publiceren. Op de website van het steunpunt staat hierover al meer informatie https://www.steunpuntpassendonderwijs-povo.nl/actualiteit/rectificatie-lijst-test-en-screeningsinstrumenten/. Diatekst 678 staat al vanaf 1 juni 2021 op de lijst voor de LWOO aanvragen.