Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Nationaal Programma Onderwijs en Diatoetsen

« Vorige pagina

Nationaal Programma Onderwijs

Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is een programma van het ministerie van OCW, bedoeld om de gevolgen van de coronacrisis in het onderwijs op te vangen. Iedere school krijgt geld om leerlingen heel gericht te helpen en eventuele achterstanden door corona weg te werken. Als eerste stap voer je als schoolteam een probleem- en behoefteanalyse uit (de schoolscan) om de specifieke coronaproblemen in beeld te brengen. Vervolgens kunnen er passende en kansrijke interventies gekozen worden aan de hand van een opgestelde menukaart,. Weet jij al hoe je de NPO-gelden wilt gaan inzetten? We informeren je graag over de manier waarop de Diatoetsen en onze remediërende oefenmaterialen van Diaplus gebruikt kunnen worden om de schoolscan eenvoudig en snel uit te voeren. In het vo is het zelfs mogelijk om de NPO gelden te gebruiken voor de Diatoetsen. 

Diatoetsen inzetten met de NPO-gelden 

In het vo kun je de NPO gelden gebruiken voor de Diatoetsen. Onze landelijke genormeerde toetsen geven meteen een betrouwbaar beeld van de eventuele achterstanden op het gebied van taal en rekenen bij jou op school. In onze handreiking wordt uitgelicht welke analyses relevant zijn voor de schoolscan en wordt uitgelegd hoe je de gevraagde informatie kunt inventariseren en analyseren:

Download hier de handreiking voor het po.
Download hier de handreiking voor het vo.

Tijdschrift op maat

Na afloop van de toets voor begrijpend lezen (Diatekst) krijgen leerlingen meteen een Diaplustijdschrift op hun eigen leesniveau (beschikbaar via de eigen leerlingpagina). Het bijhorende werkmateriaal is verkrijgbaar via het digitale Tekstenlab (bestelbaar via de webshop). Zo kun je meteen na de schoolscan aan de slag met een programma op maat. 

- Mooi vormgegeven en aantrekkelijke tijdschriften 
- Per tijdschrift een overkoepelend leesprogramma van 8 tot 10 weken
- De thema's van de teksten zijn per tijdschrift hetzelfde, dus klassikaal starten en afsluiten is mogelijk

Liever geprint oefenmateriaal na de toets? Ook dat is mogelijk met de folio LEES>> tijd- en werkschriften. Aanvragen van de LEES>> kan onder de tab ‘aanvullingen’ in onze webshop. Na de bestelling ontvang je gratis telefonisch advies over een passend pakket voor je leerlingen n.a.v. de toetsresultaten.

Kunnen we je helpen?

Wil jij je specifieke (school-)situatie en wensen aan ons voorleggen? Plan dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een van onze adviseurs! Ook is onze klantenservice iedere werkdag bereikbaar via [email protected].