Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Webinarreeks: Brugklassers in beeld?

« Vorige pagina

Als gevolg van de coronaperiode, hebben vo-scholen brugklassers op school gekregen met een schooladvies zonder eindtoetsgegevens. Bovendien hebben deze leerlingen tijdens de lockdown-periode verminderd les gehad, gevolgd door een zomerperiode zonder onderwijs. Daarom is het des te belangrijker om deze lichting van meet af aan goed in beeld te krijgen én te houden. Wij merken dat er meer vraag is naar onze nulmetingen. En dat is niet voor niets; de nulmetingen voor Nederlands, Engels en rekenen geven direct een beeld waar leerlingen staan en waar nog fundamentele kennis ontbreekt. Bovendien helpt jouw onderwijsadviseur de nulmetingen analyseren, om gericht te kijken welke leerlingen waarin nog oefening nodig hebben.

Dat verder oefenen kan in de eerste plaats via Diaplus Tekstenlab, waarbinnen leerlingen oefenen met tekstbegrip Nederlands en Engels op basis van de persoonlijk behaalde referentieniveaus voor Diatekst Nederlands en Engels. Daarnaast zijn Diatoetsen nu ook gekoppeld aan het oefenplatform Numo, waarbinnen leerlingen met alle Diatoetsen direct aan de slag kunnen met gepersonaliseerd oefenmateriaal op basis van Diatoetsresultaten. Dit gebeurt geheel geautomatiseerd zodat het ook tijd bespaart!

Hiervoor houden Diataal en Numo de komende weken de online webinarreeks: Brugklassers in beeld? Bram van Tongeren, directeur van Numo (onderdeel Muiswerk Educatief) en Mascha Ockels, onderwijsadviseur bij Diataal BV, demonstreren hoe met Diatoetsprofielen persoonlijke leerplannen worden klaargezet binnen het Numo-oefenplatform. Een hele effectieve manier om nieuwe leerlingen dit schooljaar gericht te laten groeien!

Data en tijden webinar Brugklassers in beeld?

  • Dinsdag 8 september 15-16 uur
  • Donderdag 22 september 15-16 uur
  • Dinsdag 29 september 15-16 uur
  • Donderdag 8 oktober 15-16 uur
  • Dinsdag 13 oktober 15-16 uur

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link. Je ontvangt dan de uitnodiging met de link naar de webinar retour.