Bekijk hier de actuele meldingen: NIEUW: digitale markeerstift! Meer info…

Update Diataal en het coronavirus

« Vorige pagina

Je kunt met vragen gewoon bij ons terecht
Onze helpdesk blijft iedere werkdag gewoon bereikbaar via telefoon (050-8200120) en e-mail ([email protected] (PO) [email protected] (VO). We doen er alles aan om je zo goed mogelijk van dienst te blijven. Je kunt dus met al je vragen gewoon bij ons terecht.

Dia-eindtoets
Op 18 maart heeft minister Slob het besluit genomen dat de eindtoets in 2020 niet wordt afgenomen. Doordat de eindtoets dit jaar niet doorgaat, worden de schooladviezen die leerkrachten aan leerlingen hebben gegeven definitief. Op basis van deze adviezen starten leerlingen op de middelbare school. De brief die minister Slob naar de Tweede Kamer heeft gestuurd is hier te downloaden. De antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en basis- en speciaal onderwijs (incl. de eindtoets) zijn hier te vinden. Ook op onze website zijn deze veelgestelde vragen te lezen. We begrijpen dat deze situatie vragen kan oproepen. We hopen op je begrip in deze moeilijke tijd. 

Thuistoetsen
Heb je de komende weken Diatoetsen ingepland? Geen probleem! 
De eindmeting voor groep 5, 6 en 7 kan thuis digitaal worden afgenomen door leerlingen op een eigen device, op aanwijzing en onder regie van de school. 
Ook in het voortgezet onderwijs kunnen leerlingen thuis de Diatoetsen maken op een eigen device. Ook dit is op aanwijzing en onder regie van de school. In onze hulppagina's van de Dia-groeiwijzer is er een protocol te vinden voor docenten/leerkrachten, maar ook voor ouders die thuis een Diatoets moeten afnemen (onder het kopje 'Thuisonderwijs' ).

Vanaf 1 april is Diawisk beschikbaar. Als je van plan was om deze toets in de maand april af te nemen, kan dat gewoon doorgaan. Ook als dat betekent dat leerlingen de toets thuis gaan maken. Bij deze toets moeten leerlingen een eigen rekenmachine bij de hand houden. In de toets is aangegeven vanaf welke vraag ze deze mogen gebruiken.

Onderzoeken
Een van onze onderzoeken ingeplande de komende weken?

  • Basisonderwijs
    De onderzoeken Diawoord en Diaspel voor groep 3, 4 en 5 gaan door zoals gepland. Het onderzoek kan worden afgenomen t/m de zomervakantie. Lukt dit niet, dan is er eventueel de optie om thuis te toetsen. Neem hiervoor contact op met ons helpdesk. 
    De onderzoeken Diatekst en Diacijfer worden helaas door de schoolsluiting verschoven naar september 2020 en wijzigen van groep 3, 4, 5 naar groep 4, 5, 6. Scholen kunnen op deze manier het nieuwe jaar rustig beginnen met de toetsafnames en in oktober de resultaten bekijken. Onze adviseurs helpen je daar graag bij.

Onderwijsadviseurs 
Geplande schoolbezoeken kunnen de komende weken helaas niet doorgaan. Onze onderwijsadviseurs zijn wel telefonisch en per e-mail bereikbaar en ook beschikbaar. Via deze link kan er gemakkelijk en snel een telefonische of video-afspraak worden gemaakt met een van onze onderwijsadviseurs. 

 

Voor nu aan iedereen veel succes, sterkte en gezondheid gewenst in deze bijzondere tijd.