Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Diataal in samenwerking met Numo

« Vorige pagina

Diataal bv en Muiswerk Educatief onderzoeken momenteel in welke mate zij een koppeling tot stand kunnen brengen tussen de rapportages van de Diatoetsen en het oefenmateriaal van Numo. De koppeling houdt in dat de testuitslagen van de Diatoetsen voor iedere leerling het aansluitende oefenmateriaal in Numo bepalen en selecteren. Scoor je zwak op Diaspel, dan krijg je bijvoorbeeld automatisch oefenmateriaal voor spelling in Numo, scoor je zwak op rekenen, dan krijg je automatisch extra oefenmateriaal voor rekenen in Numo. Het doel is om opvolgend oefenmateriaal nog beter af te stemmen op de leerbehoeften van een leerling zonder dat het de docent veel extra tijd kost.

In de eerste helft van het schooljaar 2019-2020 is onderzocht in welke mate een dergelijke koppeling het beste tot stand kan worden gebracht. Tijdens de IPON in februari 2020 zullen de eerste conclusies worden gepresenteerd door Muiswerk Educatief en Diataal bv

Enkele belangrijke punten:
Muiswerk Educatief en Diataal bv zijn en blijven onafhankelijk van elkaar.
De producten van beide partijen zijn onafhankelijk van elkaar te bestellen (geen koppel-verkoop).

Over Muiswerk Educatief
Muiswerk levert het online leermiddel Numo met oefensoftware op het gebied van Nederlands (lezen, grammatica, woordkennis, formuleren, spelling, werkwoordspelling, leestekens), Engels (lezen, grammatica, woordkennis) en Rekenen en wiskunde (getallen, verbanden, verhoudingen, meten en meetkunde). (www.numo.nl)