Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Dia-eindtoets opnieuw positief beoordeeld door Expertgroep PO

« Vorige pagina

De digitale en adaptieve Dia-eindtoets, uitgegeven door Diataal bv, is opnieuw positief beoordeeld door de Expertgroep PO. Dit betekent dat ook in 2020 scholen kunnen kiezen voor de betrouwbare Dia-eindtoets. Uit het rapport van de Expertgroep is gebleken dat de rapportages van goede kwaliteit zijn, dat de pre-test van de Dia-eindtoets adequaat is uitgevoerd en dat de eindtoets in de operationele fase in 2019 goed gefunctioneerd heeft. De psychometrische kwaliteit van de eindtoets wordt zelfs uitstekend genoemd.

De Expertgroep PO beoordeelt de eindtoetsen in het primair onderwijs en adviseert de minister over toelating van deze eindtoetsen in het primair onderwijs. Hilde Hacquebord, directeur van Diataal bv, is erg content met de positieve beoordeling: “We hebben met ons team weer hard gewerkt om een eindtoets te maken die betrouwbaar is en die er tevens mooi uitziet en gebruiksvriendelijk is. We merken dat de scholen erg enthousiast en tevreden zijn over de Dia-eindtoets en zijn dan ook heel blij met de positieve beoordeling vanuit de Expertgroep.”

Een digitale en betrouwbare eindtoets!

De digitale Dia-eindtoets is een van de vijf eindtoetsen waaruit scholen kunnen kiezen. In de afgelopen jaren hebben duizenden leerlingen kennisgemaakt met de Dia-eindtoets door middel van een proeftoets of de Dia-eindtoets. Dia-eindtoets heeft de volgende voordelen:

• Adaptief; leerlingen worden getoetst op hun eigen niveau
• Binnen één dagdeel af te nemen
• Wetenschappelijk onderbouwd
• Digitale leerling-, klas- en schoolrapportages
• Sluit aan op de diagnostische volgtoetsen