Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Grote belactie van Diataal BV: Scholen zijn bevestigd door nieuwe toetsadviezen

« Vorige pagina

Een rekenfout door de Expertgroep van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft bij een groot deel van leerlingen uit groep acht geleid tot een onjuist toetsadvies. De verschillende aanbieders van eindtoetsen hebben scholen hierover dinsdag geïnformeerd. Diataal BV organiseerde dinsdagochtend een grootschalige belactie om scholen zo snel mogelijk in te lichten. Scholen reageerden daar heel begripvol op.

“Nadat dit weekend was geconstateerd dat de Expertgroep Toetsen PO gerekend heeft met onjuiste waardes, hebben we dinsdagochtend geprobeerd onmiddellijk onze scholen in te lichten”, vertelt Hilde Hacquebord, directeur van Diataal BV. De toetsaanbieder organiseerde een grootschalige belactie en nam contact op met alle scholen die de Dia-eindtoets maakten en een verkeerd advies ontvingen. “Omdat we goed contact hebben en willen houden met onze klanten, deden we dit graag zelf”, laat Hilde Hacquebord weten.

Begripvol
“Veel scholen reageerden rustig en ‘begripvol’ en vonden het fijn dat ze snel en goed werden geïnformeerd. Sommige scholen gaven zelfs aan blij te zijn met de nieuwe adviezen: zo hadden een aantal scholen al door dat het toetsadvies niet het juiste advies betrof, omdat het advies niet in overeenstemming was met het eerder gegeven schooladvies. “De nieuwe toetsadviezen passen veel beter bij wat ze al gedacht hadden”, vertelt Hilde Hacquebord. “Er zijn scholen die al groen licht hadden gegeven aan leerlingen om toch een niveau hoger te proberen. Voor die leerlingen, ouders en scholen is dit nieuws buitengewoon vervelend.”Uit de belactie blijkt dat er niet heel veel nieuwe bijstellingen naar beneden nodig zijn. Hacquebord: “Het schooladvies is leidend, en leerkrachten hebben dit schooladvies sterk laten wegen.”


Vragen
De overheid heeft een website en een informatielijn voor ouders geopend, waar ouders terecht kunnen voor vragen en meer informatie.

Website: www.rijksoverheid.nl/eindtoets
Hulplijn voor ouders: 050 599 9820

Contact met Diataal
Bekijk hier de veelgestelde vragen
050 820 0120
[email protected]