Aantal leerlingen Dia-eindtoets verdubbeld!

« Vorige pagina

In 2019 zal de Dia-eindtoets wederom door meer leerlingen worden gemaakt. Via deze weg willen wij vol enthousiasme laten weten dat het aantal leerlingen die de Dia-eindtoets gaat maken opnieuw is verdubbeld! Wij willen iedereen bedanken voor het volle vertrouwen in onze digitale, adaptieve eindtoets. 

Tussen 15 april en 14 mei 2019 maken leerlingen van groep 8 de Dia-eindtoets. In het reguliere basisonderwijs zijn scholen verplicht een eindtoets af te nemen. De Dia-eindtoets is opgesteld volgens de officiële Toetswijzer en bevat in totaal vier onderdelen. De verplichte onderdelen zijn begrijpend lezen, taalverzorging en rekenen. De Dia-eindtoets heeft een extra onderdeel woordenschat. Zo kunnen we het toetsadvies van de leerlingen nog beter voorspellen.

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?