Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Aantal leerlingen Dia-eindtoets verdubbeld!

« Vorige pagina

In 2019 zal de Dia-eindtoets wederom door meer leerlingen worden gemaakt. Via deze weg willen wij vol enthousiasme laten weten dat het aantal leerlingen die de Dia-eindtoets gaat maken opnieuw is verdubbeld! Wij willen iedereen bedanken voor het volle vertrouwen in onze digitale, adaptieve eindtoets. 

Tussen 15 april en 14 mei 2019 maken leerlingen van groep 8 de Dia-eindtoets. In het reguliere basisonderwijs zijn scholen verplicht een eindtoets af te nemen. De Dia-eindtoets is opgesteld volgens de officiële Toetswijzer en bevat in totaal vier onderdelen. De verplichte onderdelen zijn begrijpend lezen, taalverzorging en rekenen. De Dia-eindtoets heeft een extra onderdeel woordenschat. Zo kunnen we het toetsadvies van de leerlingen nog beter voorspellen.