Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Kennissessie: Formatief toetsen en het nieuwe toezichtskader

« Vorige pagina

Sinds dit schooljaar hanteert de inspectie een nieuw toezichtskader. Ellen Timminga (onderwijsinspectie) licht toe wat dit inhoudt in het bijzonder als het gaat om de rol van de eindtoets en de LVS-toetsen. De Diatoetsen sluiten aan bij dit nieuwe beoordelingskader van de Expertgroep PO. Nieuw is dat deze toetsen aangeven hoever leerlingen zijn met de referentieniveaus voor taal en rekenen. Hoe kunnen scholen de toetsen formatief gaan gebruiken? Hoe kunnen ze gaan werken met de referentieniveaus? Op donderdag 21 juni organiseren we een kennissessie voor onderwijsadviseurs over dit onderwerp.

Het programma:

17:00u inloop met broodjes

17:30-18:15u: Het nieuwe toezichtskader

18:15-19:00u: Werken met de referentieniveaus in het kader van formatief toetsen

19:00-19:30u: koffie en thee

U bent van harte welkom voor deze kennissessie. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar [email protected] voor dinsdag 19 juni. Deelname is kosteloos. Wij kijken uit naar uw komst!