Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Diaplus Engels in een nieuw jasje

« Vorige pagina

Met plezier kunnen wij meedelen dat Diaplus Engels in een nieuw jasje is gestoken. Voor u betekent dat: eenvoudig toegang tot uitdagend en aantrekkelijk online leesmateriaal dat aansluit bij de interesses van leerlingen en bovendien rekening houdt met verschillen tussen leerlingen.

Omgaan met verschillen in de klas is een van de vele uitdagingen waar docenten mee te maken krijgen. Diaplus Engels biedt leesmateriaal dat het gemakkelijk maakt om goed om te gaan met deze verschillen. Met behulp van Diaplus Engels kun je een onderwerp klassikaal inleiden, maar leerlingen vervolgens op hun eigen niveau aan de slag laten gaan. Zo wordt gedifferentieerd lesgeven een stuk gemakkelijker.

Diaplus Engels kan bovendien ingezet worden als remediërend materiaal voor de zwakkere begrijpend lezer. Een voorbeeld: als uit de begrijpend leestoets Diatekst Engels blijkt dat een leerling moeite heeft met woordbegrip in een tekst, kun je met het oefenmateriaal van Diaplus Engels gericht werken aan het uitbouwen van de woordkennis. Op deze manier maak je doelgericht gebruik van informatie over het begrijpend leesniveau van leerlingen; een belangrijk kenmerk van opbrengstgericht werken.   

Nieuwsgierig naar het materiaal? Bekijk dan op deze pagina het proefmateriaal. Diaplus Engels is te bestellen via het bestelformulier op onze website.

Mail voor meer informatie naar [email protected].