Bekijk hier de actuele meldingen: digitale markeerstift en nieuwe schalen VO toetsen Meer info…

Updates Docentmodule

« Vorige pagina

Nu de vakantie voor de eerste scholen achter de rug is en iedereen met frisse moed startklaar staat, willen we u graag op de hoogte brengen van de wijzigingen die Diatoetsen in de zomervakantie ondergaan heeft.

 

Website/inloggen

We hebben een nieuwe webomgeving gekregen. U logt nu in op www.diatoetsen.nl met de inlognaam en het wachtwoord dat u vorig jaar gekregen hebt. Wij sturen geen nieuwe wachtwoorden meer, u kunt eventueel zelf een nieuw wachtwoord aanvragen via het inlogscherm. Als u een fout wachtwoord invoert, krijgt u de mogelijkheid een nieuw wachtwoord aan te vragen. U dient dan het emailadres in te vullen waar u nu deze email op hebt gekregen (m.a.w. hetzelfde emailadres waaronder u de bestelling hebt geplaatst).  Het is aan te raden dat na de vakantie te doen, zodat u zeker weet dat er geen onbevoegden in de docentmodule kunnen komen. Bijkomend voordeel is dat u -ook na de vakantie- vanuit de docentmodule uw bestelling kunt plaatsen. Daarmee wordt de bestelling meteen gekoppeld aan uw account en kunnen we de bestellingen nog sneller verwerken!

 

Ook in de wachtwoordentoekenning voor de leerlingen is een wijziging gekomen. Iedere keer als u een exportbestand maakt van de wachtwoorden (tabblad Beheer, inloggegevens) krijgen de leerlingen een nieuw wachtwoord. Dit kan ook als leerlingen de toets niet afgemaakt hebben; zolang ze van u het nieuwe wachtwoord niet gekregen hebben kunnen ze niet (stiekem thuis) de toets afmaken. Ook dit is een aanpassing om de veiligheid te verhogen. Wij adviseren met klem de bestanden met leerlinginloggegevens op een centraal bereikbare plaats te bewaren!

 

Emailadres


Uw docentmodule is gekoppeld aan het emailadres dat u op hebt gegeven bij het plaatsen van de bestelling. Om meerdere docenten toegang te geven tot de docentmodule (bijvoorbeeld bij ziekte, vertrek van docent, verschillende vakgroepen), raden we u aan een algemeen emailadres op te geven waar deze docenten ook bij kunnen (bv [email protected]). U kunt uw emailadres wijzigen in de docentmodule. Ga hiervoor naar Beheer - Mijn gegevens.

 

Koppeling Magister / SomToday

De planning van beide systemen is dat de koppeling op 31 augustus klaar is, zodat vanaf 1 september de leerlinggegevens rechtstreeks vanuit deze systemen geïmporteerd kunnen worden. We hebben e.e.a. niet zelf in de hand, we geven deze datum onder voorbehoud. Voor alle scholen die niet met deze onderwijssystemen werken is het vanaf vandaag mogelijk om de leerlinggegevens met een excelbestand te importeren. De omslachtige omzetting naar een .txt-bestand is niet meer nodig!

 

Diaplus

De nieuwe versie van LEES>> staat online en is voor gebruikers van Diaplus te bereiken via het tabblad in de docentmodule. Ook de Tekst van de Maand september staat online.

 

Bewerkersovereenkomst

De bewerkersovereenkomst is te downloaden van de website, het wachtwoord is WBPDIABV. De bestuurder/schoolleiding kan deze invullen en ondertekenen. Zou u een kopie hiervan willen mailen naar [email protected]?

 

 

Met alle wijzigingen is het raadzaam om de handleidingen (opnieuw) te downloaden. Er is een handleiding Voorbereiding en Beheer en voor alle toetsen is er ook een speciale handleiding. Wij houden ons aanbevolen voor al uw opmerkingen en tips ter verbetering. Hiervoor kunt u ons nieuwe e-mailadres gebruiken: [email protected]!

Met vragen kunt u ons natuurlijk ook bellen: 050-8200120.