Bekijk hier de actuele meldingen: NIEUW: digitale markeerstift! Meer info…

Eerst toetsen, en dan...? Oefenen!

« Vorige pagina

In het voortgezet onderwijs nemen veel scholen methode-onafhankelijke toetsen af. Hiermee krijgen ze een beeld van de ontwikkeling van leerlingen in de kernvakken Nederlands, rekenen/wiskunde en Engels. Vaak blijft het daarbij, terwijl deze meting juist het beginpunt van het leerproces van leerlingen kan zijn. Dat vonden ook Klarien Lenting van Diataal en Bram van Tongeren van het adaptieve leermiddel Numo. Zij sloegen de handen ineen en zorgden voor een koppeling tussen de methode-onafhankelijke Diatoetsen en het leerplatform Numo. In dit artikel delen Klarien en Bram hun kennis op basis van vijf uitspraken. Over een aantal uitspraken gaan zij met elkaar in gesprek.

 

Lees het hele artikel hier