Onderzoek NSCCT

Als je het leerpotentieel van een leerling weet, kun je de toetsresultaten nóg beter beoordelen en de opleidingskeuze veel beter onderbouwen. Onderpresteerders vallen onmiddellijk op, onderschatting van leerlingen wordt voorkomen. Ook wordt voorkomen dat leerlingen constant op hun tenen moeten lopen om aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen. De Niet Schoolse Cognitieve Capaciteitentest (NSCCT) brengt dit leerpotentieel in kaart. Nu vanuit het basisonderwijs in ontwikkeling voor het VO!

  • De NSCCT meet het leerpotentieel van alle leerlingen in leerjaar 1 t/m 3, van praktijkonderwijs tot vwo.
  • Door vroegtijdige onderkenning van onderpresteren kunnen op tijd maatregelen worden genomen
  • De informatie helpt bij de determinatie
  • Toetsen om verder te komen: koppeling van leerpotentieel aan de Diatoetsen zorgt voor een snelle vergelijking tussen leerpotentieel en behaalde resultaten.

Informatie onderzoek

Benieuwd geworden?  Doe dan gratis mee aan het onderzoek voor de NSCCT VO. Je kunt de test afnemen tot 31 augustus 2022.

  • De afname is digitaal en klassikaal
  • Afnameduur: ca. 60 minuten
  • Resultaten zijn direct beschikbaar

Onderzoek NSCCT

Jouw gegevens worden door ons gebruikt om de afname digitaal mogelijk te maken. Uiteraard gaan we zorgvuldig en vertrouwelijk om met deze gegevens.

Verwerkersovereenkomst
Graag willen wij je er op attenderen dat je wettelijk verplicht bent om de verwerkersovereenkomst van Diataal bv te ondertekenen. Deze verwerkersovereenkomst vind je in de Dia-groeiwijzer en kun je downloaden en uploaden zodra je je accountgegevens van ons hebt ontvangen.  

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?