Voortgezet Onderwijs

Onderzoek Nederlands: tekstbegrip 2F-3F

Diataal doet doorlopend onderzoek naar nieuw toetsmateriaal om de toetsen actueel en op niveau te houden. In dit onderzoek worden teksten met vragen op niveau 2F en 3F getest. We willen onder meer weten of het niveau van de teksten en vragen past bij de doelgroep en welke vragen goed onderscheid maken tussen zwakkere en sterkere leerlingen.

De onderzoekstoetsen bestaan uit een aantal teksten met vragen. We zijn voor dit onderzoek op zoek naar klassen vmbo-tl leerjaar 2 en 3, en havo en vwo leerjaar 2 t/m 4.

Inhoud onderzoek

De toetsen bestaan uit teksten met vragen in voornamelijk meerkeuzevorm. De onderzoekstoetsen zijn zo samengesteld dat er in elke toets verschillende niveaus aangeboden worden die volgens ons onderzoek goed aansluiten bij het onderwijsniveau van de leerling. Dit onderzoek is gebaseerd op de resultaten van onze huidige toetsen Diatekst Nederlands en de richtlijnen van de SLO en curriculum.nu.

Praktische informatie onderzoek

  • Het onderzoek bestaat uit teksten met vragen op referentieniveau 2F en (naar) 3F
  • Het onderzoek kan in één lesuur afgenomen worden, desgewenst naast Diatekst Nederlands uit het LVS
  • Afname is mogelijk tussen 4 april - 24 juni 2022
  • De toetsresultaten van het onderzoek worden gegeven in een percentage goed over het totaal en per domein (micro/meso/macro). 
  • Als dank voor deelname: Maak gratis gebruik van Diaplus Tekstenlab Nederlands* of ontvang een schrijfcursus cadeau t.w.v. €250,-     *Tot en met 1 augustus 2022.

Meedoen?

Meedoen of meer informatie? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier onderzoek Nederlands: tekstbegrip 2F-3F

Jouw gegevens worden door ons gebruikt om de afname digitaal mogelijk te maken. Uiteraard gaan we zorgvuldig en vertrouwelijk om met deze gegevens.

Verwerkersovereenkomst
Graag willen wij je er op attenderen dat je wettelijk verplicht bent om de verwerkersovereenkomst van Diataal bv te ondertekenen. Deze verwerkersovereenkomst vind je in de Dia-groeiwijzer en kun je downloaden en uploaden zodra je je accountgegevens van ons hebt ontvangen.  

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?