Voortgezet Onderwijs

LEES MEE>> NT2

In lijn met het tekst- en oefenmateriaal van Diaplus, hebben Diataal en Edutekst een leesmethode ontwikkeld, speciaal voor leerlingen in ISK/OKAN-klassen.

Tekst- en werkboek
De LEES MEE>> NT2 bestaat uit een tekst- en werkboek en een docentenhandleiding met 30 toetsen. 

Het tekstboek, in de vorm van een glossy magazine, bevat aantrekkelijke teksten speciaal gericht op pubers. De aangeboden teksten beginnen eenvoudig en lopen op van de CEFR-niveaus A2 naar B1 naar het soort teksten dat de leerlingen in het reguliere onderwijs zullen gaan lezen (naar 1F/2F). In het werkboek worden bij iedere tekst opdrachten gegeven. De opdrachten zijn gericht op taalverwerving én op leesstrategieën. 

ISK/OKAN-klassen
Het tekst- en oefenmateriaal van de methode is speciaal ontwikkeld voor leerlingen in ISK/OKAN-klassen, oftewel pubers die nieuwkomer zijn in Nederland en de taal niet of nauwelijks beheersen. De methode overbrugt dan ook de kloof tussen tweede-taalonderwijs en moedertaalonderwijs.

PLUS-variant
Van alle toetsen is er sinds kort ook een PLUS-variant beschikbaar, bestemd voor de leerlingen die wat meer uitdaging aankunnen. Docenten kunnen de toetsing differentiëren en leerlingen de gelegenheid geven om op hun eigen niveau te laten zien wat ze kunnen. De toetsen zijn opgenomen in de gratis digitale docentenhandleiding die je kunt bestellen info@edutekst.eu.

Bekijk hieronder alvast het proefkatern en de bijbehorende tekst om een indruk van het materiaal te krijgen. Je kunt de LEES MEE>>NT2 bestellen via deze link. Alle benodigde informatie over de boeken, inclusief prijzen, vind je op de website van Edutekst

Frontdocentenhandleidingwebsite.png
LEES MEE NT2 Tekst.PNG
werkboekomslagDEFNT2.png
Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?