Diacademie

Filmpjes

 

Diatoetsen op de computer

Aan de slag met Diatoetsen op de computer, hoe werkt dat? Hoe scoren leerlingen op de referentieniveaus en hoe kan je met de toetsresultaten aan de slag? Het filmpje toont het proces van toetsen, interpreteren van resultaten en het vervolg: aan de slag met de toetsresultaten!

Omgaan met verschillen

Nadat de leerlingen van het Oostvaarderscollege in Almere getoetst zijn, gaat de docent gedifferentieerd met de leerlingen aan de slag op basis van hun toetsresultaten. Met behulp van Diaplus werken ze aan de leesvaardigheid in de les Nederlands. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Digitale toetsen op de basisschool

Veel scholen gebruiken een leerlingvolgsysteem voor taal en rekenen. Klarien Lenting vertelt over nieuwe alternatieven en de digitale mogelijkheden daarvan. Ook leerlingen vertellen over hun ervaring met toetsen op de tablet.

Interpreteren van toetsresultaten

De Diatoetsen zijn gemaakt, tijd om de resultaten te bekijken. Hoe doe je dat, en wat betekenen de scores? Wat zijn aanknopingspunten om leerlingen gericht te helpen groeien? In dit filmpje bespreekt Hilde Hacquebord de toetsresultaten met de docenten en leerlingen.

De Dia-eindtoets op de computer

Leerlingen van De Schatkamer in Zwolle maken de Dia-eindtoets-in ontwikkeling op de iPad. In dit filmpje vertellen ze over hun ervaring. Door het maken van de toets op een tablet konden ze zich beter concentreren!

Rondleiding in onze Docentmodule

Hoe ziet onze docentmodule eruit? En wat betekenen de toetsresultaten van leerlingen? In dit filmpje wordt uitgelegd hoe u leerlingen met elkaar kunt vergelijken op school-, klas- en leerlingniveau. Hoe presteert uw school ten opzichte van het landelijke beeld, wat betekenen de streefscores, en welk beeld laten uw klassen en individuele leerlingen zien?

 

Koppeling met Magister

Instructiefilm over de koppeling met Magister. Dit filmpje laat zien hoe u de leerlinggegevens uit Magister in de docentmodule van Diatoetsen kunt overbrengen.

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van de Diatoetsen? Wij komen graag langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over:

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?