Nieuws

Nieuws

Update Diataal en het coronavirus

Door de sluiting van de scholen is het onderwijs voorlopig ingrijpend veranderd. Wij bij Diataal werken allemaal zo veel mogelijk vanuit huis en blijven gewoon iedere werkdag bereikbaar via e-mail en telefoon en doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Toetsen ingepland? Geen probleem! Deze kunnen thuis, onder regie van de school, worden afgenomen.

Kom alles te weten over Toetsen & Formatief waarderen met grip op executieve functies!

Diataal werkt mee aan een uniek collegeprogramma van SkillsMETER met als thema: Toetsen & formatief waarderen met grip op executieve functie in krachtige onderwijsteams van vandaag

Wij nodigen u graag uit voor deze leerzame collegemiddag!

7 april 2020: Workshop Diaplus, Diatekst en Tekstenlab

Op dinsdag 7 april 2020 vindt de workshop 'Diaplus, Diatekst en Tekstenlab' plaats op de Fontys in Sittard. Toetsen zijn bedoeld om informatie te geven over de ontwikkeling van leerlingen en richting te geven aan didactisch handelen. Diatoetsen dragen bij aan een nieuwe toetscultuur, en maken het formatieve gebruik van toetsen mogelijk door ook aansluitend didactisch materiaal te leveren, genaamd Diaplus. Leerlingen krijgen een digitaal tijdschrift op hun niveau als ze de leestoets Diatekst hebben afgesloten. Dit schooljaar is Tekstenlab verschenen. Hilde zal ingaan op de wetenschappelijke achtergrond van deze nieuwe leesmethodiek en praktisch ingaan op het werken met Tekstenlab.

Zien we jou op de IB-dag?

Aankomende dinsdag (10 maart 2020) zijn we weer aanwezig op de uitverkochte IB-dag in de Reehorst in Ede! Ben jij als IB-er ook aanwezig op deze dag? Kom langs bij onze stand (plek 18), onze onderwijsadviseurs gaan graag met je in gesprek!

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?