Handreiking Dia-LVS en de schoolscan

« Vorige pagina

Nationaal Programma Onderwijs

Op 24 maart 2021 heeft minister Slob een brief naar alle scholen en besturen gestuurd met meer informatie over het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), een programma om de gevolgen van corona in het onderwijs op te vangen. Wij begrijpen dat dit voor onrust zorgt en vragen oproept bij veel scholen. We informeren je graag over de manier waarop de Diatoetsen en onze remediërende oefenmaterialen van Diaplus gebruikt kunnen worden om deze schoolscan eenvoudig en snel uit te voeren.

Handreiking: Dia-LVS en de schoolscan

Je kunt de Diatoetsen inzetten voor de schoolscan. Deze landelijke genormeerde toetsen geven meteen een betrouwbaar beeld van de eventuele achterstanden op het gebied van taal en rekenen bij jou op school. Je kunt de reguliere volgtoetsen voor dit doel al afnemen vanaf april. In onze handreiking wordt uitgelicht welke analyses relevant zijn voor de schoolscan en wordt uitgelegd hoe je de gevraagde informatie kunt inventariseren en analyseren:

Download hier de handreiking voor het po.
Download hier de handreiking voor het vo.

Vandaag toetsen? Morgen een effectief leesprogramma op maat

Na afloop van de toets voor begrijpend lezen (Diatekst) krijgen leerlingen meteen een Diaplustijdschrift, een bewezen effectief leesprogramma van 8 tot 10 weken, op hun eigen leesniveau (beschikbaar via de eigen leerlingpagina). Het bijhorende werkmateriaal is verkrijgbaar via het digitale Tekstenlab (bestelbaar via de webshop). Zo kun je meteen na de schoolscan aan de slag met een programma op maat. 

- Mooi vormgegeven en aantrekkelijke tijdschriften 
- Per tijdschrift een overkoepelend leesprogramma van 8 tot 10 weken
- De thema's van de teksten zijn per tijdschrift hetzelfde, dus klassikaal starten en afsluiten is mogelijk

Liever geprint oefenmateriaal na de toets? Ook dat is mogelijk met de folio LEES>> tijd- en werkschriften. Aanvragen van de LEES>> kan onder de tab ‘aanvullingen’ in onze webshop. Na de bestelling ontvang je gratis telefonisch advies over een passend pakket voor je leerlingen n.a.v. de toetsresultaten.

Kunnen we je helpen?

Heb je vragen over het Dia-LVS of kunnen we je op een andere manier helpen in deze periode? Laat het ons weten. Onze helpdesk is bereikbaar via info@diataal.nl.

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?