Nieuws

Diatoetsen en NSCCT bundelen krachten

19 september 2017

Vanaf dit schooljaar zijn Diataal BV (uitgever Diatoetsen) en Testservice Onderwijs BV (licentiehouder NSCCT) een samenwerking met elkaar aangegaan. Scholen in het basisonderwijs kunnen hierdoor het leerpotentieel vergelijken met  de vaardigheid van de leerlingen in taal en rekenen.

Dit schooljaar kunnen basisscholen ervoor kiezen om vanuit Dia-LOVS de NSCCT-antwoordbladen (Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test) te printen. ‘Zo krijgen de scholen het leerpotentieel van de NSCCT gekoppeld aan de vaardigheidsscores van de Diatoetsen.' Aldus dr. Theo van Batenburg (directeur Testservice Onderwijs BV).

De NSCCT en Diatoetsen zijn voortgekomen uit de universiteit van Groningen. dr. Hilde Hacquebord (directeur Diataal BV) vertelt: ‘De NSCCT geeft samen met de toetsresultaten van de Diatoetsen een nog beter beeld van de leerling. Zo kunnen leerkrachten nu zien of ze wel recht doen aan de talenten van een leerling.’

Zowel de NSCCT als de Diatoetsen zijn in opmars in het basisonderwijs. De NSCCT wordt inmiddels ingezet op ruim 500 basisscholen. Diatoetsen is met een marktaandeel van 35% vooral bekend van het voortgezet onderwijs en heeft sinds vorig jaar een officieel erkende eindtoets voor basisscholen. De NSSCT maakt deel uit van het programma waarin de Dia-volgtoetsen en de groeiwijzer (samen Dia-LOVS) met 60 partnerscholen verder wordt ontwikkeld tot een volwaardig leerlingvolgsysteem.

Advies toetsafname via Google Chrome of Morzilla Firefox

18 september 2017

Wij adviseren u om de Diatoetsen af te nemen via Google Chrome of Mozilla Firefox. Mocht u aanvullende vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met de helpdesk van Diatoetsen via 050-8200120. 

Goed nieuws voor Belgische scholen!

1 september 2017

Om onze klanten beter te kunnen bedienen en ondersteunen krijgt Diatoetsen een volledig Belgische onderneming die DiaBe (Diataal België) bvba zal heten.

De dienstverlening vanuit DiaBe zal gefaseerd gebeuren. In de eerste plaats plannen wij om in oktober 2017 van start te gaan met een eigen secretariaat en helpdesk. De nodige (contact)gegevens daarvoor worden later gecommuniceerd. Geleidelijk aan zal ook de website een meer Belgische uitstraling krijgen. Wilt u een van onze medewerkers in deze nieuwe, frisse onderneming worden? Bekijk dan onze vacatures voor België.  

'Probleemlezer' wordt 'vermijdende lezer'

11 mei 2017

Een tijdje geleden hebben we een oproep gedaan op onze website om tot een andere, meer positieve term te komen dan ‘probleemlezer’, of in ieder geval een term die je betekenisvol kunt duiden en zo richting geeft aan verbetering. De nieuwe term waarmee we de (zeer) zwakke lezer voortaan aanduiden is de ‘vermijdende lezer’. Uit het scoreprofiel van deze leerlingen kunnen we niet opmaken dat er specifieke zwakke of sterke punten zijn, het beeld is immers over-all zwak. Toch kunnen we deze leerlingen inzicht geven in hun leesprofiel en hen helpen hun leesvaardigheid te verbeteren. Niet door ze te laten oefenen met deelaspecten, maar door ze te laten ervaren dat teksten leesbaar en interessant kunnen zijn. Door te zorgen dat deze leerlingen weer gaan lezen!

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?