De Tekst van de Maand is vernieuwd!

Een lesbrief
Bij elke Tekst van de Maand vanaf maart een lesbrief voor de docent met tips voor een lesopening en een lesafsluiting, en aandachtspunten bij de opdrachten.

Kortere werkbladen:
- De oriëntatie-opdracht (opdacht 1) richt zich alleen op de tekst. De lesbrief geeft suggesties voor oriëntatie op het thema.
- De verwerkingsopdracht (opdracht 4) komt voortaan als losse schrijfopdracht buiten het werkblad
- De evaluatie-opdracht (opdracht 5) vervalt.

Een schrijfopdracht
Bij iedere tekst een uitgebreide schrijfopdracht mét een formulier voor peer- en selfassessment.

Meer informatie vindt u in de handleiding.

Oefenmateriaal voor ieder niveau

Diaplus sluit aan op de toetsresultaten voor tekstbegrip met teksten van het juiste niveau - niet te moeilijk, maar zeker ook niet te makkelijk.
De teksten zijn voorzien van de kleuren uit het volgende schema:

referentieniveaus_alles.png

Lesmateriaal: LEES>> en Tekst van de maand
Na de toets krijgen alle leerlingen een digitaal tijdschrift met teksten op hun eigen niveau en leuke extraatjes zoals puzzels en tips. De bijbehorende werkbladen kunnen docenten met een licentie voor Diaplus printen. Het kant-en-klare lesmateriaal kan meteen op één of meer niveaus worden ingezet in de klas of gebruikt worden in leesondersteuningslessen (RT).

Met de tekst van de maand hebt u iedere maand drie nieuwe teksten in handen waarmee u uw leerlingen op hun eigen niveau kunt laten werken. Door het jaar heen worden verschillende tekstsoorten afgewisseld. Net als in LEES>> zijn de teksten van de verschillende niveaus geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kunt u heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden aparte opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten.

Zelf maken
Naast het kant-en-klare lesmateriaal biedt Diaplus een online tekstenbank met oefenvormen. Het voordeel daarvan is dat u met uw leerlingen teksten ook op onderwerp kunt zoeken en zo zelf een interessant pakket kunt samenstellen. Dit motiveert enorm en dat is cruciaal voor de leesontwikkeling! In de oefeningenbank kunt u oefeningen voor de verschillende lezerstypen vinden.

DEMO
TIJDSCHRIFT
DEMO
TEKST VAN
DE MAAND


beeld_methodeLEESMEE_NT2.png