Diacademie

Scholingsaanbod

Met het aanbod van Diacademie maak je grondig kennis met de Diatoetsen, de visie achter de Diatoetsen en de werkwijze van Dia-groeiwijzer, het digitale platform van het Dia-LVS.

Cursussen en workshops

Om optimaal te profiteren van onze producten bieden wij vanuit onze Diacademie verschillende cursussen en workshops aan. De curussen zijn bedoeld om je op weg te helpen met de invoering van de Diatoetsen en helpen je de Diatoetsen formatief in te zetten. De workshops zijn bedoeld voor verdieping op het gebied van taal en rekenen. 

In de basiscursus leer je de toetsresultaten te interpreteren in een formatief perspectief, in de vervolgcursus kijken we naar de groei van leerlingen na de volgmetingen. We werken hierbij volgens de formatieve werkwijze van de groeicyclus: Data, Duiden, Doelen stellen, Doen, Doorgaan.

cirkel.PNG
Hieronder vind je een compleet overzicht van onze workshops en cursussen. De workshops worden gegeven door inhoudsexperts van Diataal en duren ongeveer +/- 2 uur. De cursussen en workshops zijn altijd meer op maat te maken.

Cursussen

Voor een formatieve inzet van de Diatoetsen

 

  • Basiscursus  (Data en Duiden)

De basiscursus is bedoeld om (nieuwe) scholen kennis te laten maken met de Diatoetsen, de achterliggende concepten en praktisch d.m.v. een 'knoppencursus' op weg te helpen met het digitale systeem van Dia-groeiwijzer. De resultatenbespreking is inclusief en is de standaard opvolging op school na afname van de Diatoetsen, bedoeld om de toetsresultaten te evalueren in formatief perspectief.

 

  • Vervolgcursus (Doorgaan)

De vervolgcursus is een verdieping van de basiscursus , maar kan ook direct samen met de basiscursus gekozen worden. In de vervolgcursus wordt verder advies gegeven over de interne borging. 

 

  • Basiscursus Diaplus (Doelen stellen en Doen)

In de basiscursus Diaplus leer je werken met Diaplus, met als doel om de resultaten van de Diatoetsen formatief in te zetten via Diaplus.

 

 


 

  • Vervolgcursus Diaplus (Doelen stellen en Doen)

In de vervolgcursus Diaplus leer je hoe je met Diaplus Tekstenlab eigen leesprogramma’s kan maken.

Workshops 

Voor verdieping op het gebied van taal en rekenen

  • Formatief toetsen en de referentieniveaus taal*

Voor: IB-ers, leerkrachten 5,6,7,8 (PO), RT-ers, docenten Nederlands (VO)

Je leert hoe je de resultaten op Diatekst en Diaspel kunt interpreteren in termen van de referentieniveaus taal. Ook leer je werken met de vaardigheidsscores van de Dia-groeiliniaal. Wat beheersen leerlingen als ze 1F, 2F of 3F hebben behaald? Hoe verhouden de referentieniveaus zich tot de leerdoelen en leerlijnen? We gaan in deze workshop in op de inhoud en opbouw van de referentieniveaus taal. In het bijzonder staan we stil bij Diatekst en de manier waarop het leesbegrip wordt getoetst en de verschillende lezerstypen worden gediagnosticeerd.

 

  • Formatief toetsen en de referentieniveaus rekenen*

Voor: IB-ers, leerkrachten 5,6,7,8 (PO), RT-ers, docenten rekenen/ wiskunde (VO)

Je leert hoe je de resultaten op Diacijfer kunt interpreteren in termen van de referentieniveaus rekenen. Ook leer je werken met de vaardigheidsscores van de Dia-groeiliniaal. Wat beheersen leerlingen als ze 1F, 1S, 2F, 2S of 3F hebben behaald? Hoe verhouden de referentieniveaus zich tot de leerdoelen en leerlijnen? We gaan in deze workshop in op de inhoud en opbouw van de referentieniveaus rekenen. Daarnaast  kijken we naar de (sub)domeinen om te bepalen wat individuele leerlingen nodig hebben, ook afhankelijk van hun leerjaar en ontwikkelingsniveau.

* Beide workshops zijn er in een PO en VO variant

Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden of wil je je aanmelden voor een cursus of workshop? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen contact met je op! 

Informatie aanvraag

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?