Thuisonderwijs

Thuisonderwijs

Het coronavirus zorgt voor een stilstand in heel Nederland. Nu de lessen op basisscholen uitgesteld worden, bieden wij acties en handige tools aan. 

Tekstenlab

  • Tekstenlab is een digitale tekstenbank vol met interessante thema’s, teksten én werkbladen op verschillende niveaus. Eigenlijk bedoeld voor leerkrachten en docenten van basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Maar ook heel geschikt voor thuisschool-ouders. Hiermee kun je echt werken aan de leesvaardigheid van jouw kinderen op verschillende niveaus. De teksten zijn informatief en bevatten verschillende onderwerpen. Laat jouw kind zelf kiezen over welk thema ze willen lezen, dat vergroot de leesmotivatie! De bijbehorende werk- en antwoordbladen zijn gratis te printen. Om de teksten met oefenmateriaal te downloaden log je als docent rechtboven in op onze website (www.diataal.nl) met de onderstaande gegevens: 
    Gebruikersnaam: demo11806doc05
    Wachtwoord: 9R&bn4F

Knipselkkk.PNG

 

Lees op het juiste niveau

Voor het juiste leesniveau: zie p. 13 van de handleiding (op tabblad ‘overig’) voor een indicatie van AVI-niveaus die corresponderen met ons kleurensysteem of bekijk het schema hieronder.

Dia-liniaal.png

schema.PNG

Rekenboekje: ik doe het zo

  • Nu de scholen dicht zijn, geven thuisschool-ouders vaak zelf de rekenles. Daarom stellen wij het rekenboekje 'ik doe het zo' nu gratis ter beschikking. Het boekje laat van de belangrijkste rekentaken zien hoe deze nu worden gemaakt. Een handig hulpmiddel! Feedback stellen wij zeer op prijs.  

Rekenen ik doe het zo 2.0.jpg

 

 

Blogs

blog 1.PNG

De thuisschool - het begin 
Net als vele anderen zit ook collega Diana met dochter Kiki (groep 3) en zoon Dexter (groep 5) thuis. Waarschijnlijk zijn er veel meer moeders en/of vaders zoals Diana. Maar hoe kan je jouw kinderen toch de stof bijbrengen die ze normaal gesproken op school zouden krijgen? 
Lees meer >>

Blog 2.PNG

Tekstenlab voor iedereen!
Lees hier het tweede blog van Diana over haar ervaringen als thuisschool-ouder. 
Lees meer >> 

blog 3.PNG

Niet te makkelijk!
‘Wat mag ik vandaag uitzoeken?’ Dexter scrolt door de lijst met thema’s in Tekstenlab. Hij verzucht: ‘Mag ik vandaag een makkelijke tekst, zoiets als Kiki gisteren had?’ Voordat ik daar een antwoord op kan geven, veert hij op: ‘Oh, hee, de ruimte. Mag ik die?’  
Lees meer >>

blog 4.PNG

Weerwolven en krokodillen - woordenschat
Het vierde blog van thuisschool-moeder Diana.  Lees hoe Dexter en Kiki weer gemotiveerd aan de slag zijn gegaan met Tekstenlab.
Lees meer >>

Blogs

blog 5.PNG

Diep tekstbegrip
Het vijfde blog van Diana. "Tot mijn verbazing en vreugd constateer ik dat hun concentratie tijdens het lezen van de tekst een stuk groter is dan vorige week. Ze zijn echt met de tekst bezig. De antwoorden die ze geven, wijzen daar ook op." Lees meer >>

blog 6.PNG

Lezen is puzzelen - structuur
"Dan is het er ineens: hij doorziet de structuur van de tekst. Met kleurtjes wordt de tekst daadwerkelijk net een puzzel, die hij kan oplossen." 
Lees meer >> 

blog 7.PNG

De boekenkast
Hij kwam binnen en bleef als aan de grond genageld staan, de tas nog in de hand. Mijn man, een paar maanden geleden. Ik had de kookboeken uitgezocht en opnieuw gerangschikt. ‘De kookboeken. Ze staan … op kleur!’  Lees meer >>

 

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?