Basisonderwijs

Proeftoets

De eindtoets is een spannend moment voor leerlingen, maar ook voor de hele school. Misschien wil je daarom een keer kennismaken met de Dia-eindtoets. Dat kan met de proeftoets tussen 1 november 2021 en 25 februari 2022! 

De proeftoets is een onderzoek, waarmee de items in de Dia-eindtoets kunnen worden samengesteld. Het is een prettige manier voor leerlingen en leerkrachten om kennis te maken met de setting van de Dia-eindtoets. Daarnaast is het afnemen van de proeftoets, voorafgaand aan de Dia-eindtoets, een ideaal moment om te testen of het toetsen op eigen devices naar behoren werkt.

De proeftoets is, net als de Dia-eindtoets, ..

  • binnen één dagdeel af te nemen.
  • adaptief voor de toetsonderdelen begrijpend lezen en rekenen.
  • gemakkelijk en veilig af te nemen op elke computer, laptop of tablet.
  • aanpasbaar voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften.

Resultaten
De resultaten van de proeftoets (percentage goed per domein) worden binnen enkele dagen beschikbaar gesteld in de Dia-groeiwijzer. De informatie met betrekking tot de doorlopende adaptieve routes van Diatekst en Diacijfer, is een week na afname van de proeftoets beschikbaar. 

 

"Zeer enthousiast over de digitale proeftoets. Het systeem werkt geweldig en is erg duidelijk voor de kinderen."

Rick Schingenga, leerkracht groep 8, Basisschool de Klimstien

Aanmelding Proeftoets 2021 - 2022

* Meld je meerdere scholen aan? Vul dan per school een aanmeldformulier in. 

Jouw gegevens worden door ons gebruikt om de afname digitaal mogelijk te maken. Uiteraard gaan we zorgvuldig en vertrouwelijk om met deze gegevens.

Verwerkersovereenkomst
Graag willen wij je er op attenderen dat je wettelijk verplicht bent om de verwerkersovereenkomst van Diataal bv te ondertekenen. Deze verwerkersovereenkomst vind je in Dia-groeiwijzer en kun je downloaden en uploaden zodra je de accountgegevens van ons hebt ontvangen. 

 

De Dia-eindtoets op de iPad

Leerlingen van De Schatkamer in Zwolle maken de Dia-eindtoets op de iPad. In dit filmpje vertellen ze over hun ervaring. Door het maken van de toets op een tablet konden ze zich beter concentreren!

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?