Basisonderwijs

Dia-volgtoetsen 2.0

Op dit moment werken we aan de verdere ontwikkeling van de Dia-volgtoetsen 2.0. Aan deze ontwikkeling werken zowel partner- als onderzoeksscholen mee door heel Nederland. De Dia-volgtoetsen 2.0 hebben belangrijke voordelen:

  • Wetenschappelijke onderbouwing van het nieuwe toetsen
  • Digitale toetsen met direct inzichtelijke rapportages op leerling-, klas- en schoolniveau
  • Volgens nieuwe kaders Expertgroep PO
  • Koppeling aan de referentieniveaus
  • Doorlopende lijn PO-VO

De ontwikkeling van leerlingen wordt helder weergegeven in grafieken, die we ook met ouders delen. De plaatsing van een leerling op een bepaald niveau kunnen we daardoor goed onderbouwen.

Agnes ten Bosch,
Leerkracht

Partnerscholen

Partnerscholen werken mee aan de opbouw van dit nieuwe toetssysteem. Naast het gratis gebruik van de Dia-volgtoetsen 1.0 en de rapportages in de groeiwijzer, ontvangen partnerscholen een jaar lang gratis begeleiding van een onderwijsadviseur, iPadteam en het introductiepakket van Diaplus.

Als partnerschool heeft u de mogelijkheid om de capaciteitentest, NSCCT (niet cognitieve capaciteiten test), van Testservice Onderwijs in te zetten. In combinatie met de Dia-volgtoetsen kunt u onderpresterende leerlingen signaleren en ontwikkelingsperspectieven bieden. Deze toets vormt een belangrijk onderbouwing van het schooladvies. Wordt u enthousiast van deze vernieuwende visie op toetsen? In enkele regio's kunt u zich nog aanmelden als partnerschool. 

Onderzoeksscholen

Wilt u meedoen aan een deel van het ontwikkelingsonderzoek? Doe dan met groep 6,7,8 mee aan één of meerdere ontwikkelonderzoek(en) voor:

  • Rekenen (februari 2019)
  • Begrijpend lezen (maart 2019)
  • Woordenschat en taalverzorging (mei/juni 2019)

Wanneer u deelneemt als onderzoeksschool kunt u kosteloos gebruikmaken van de Dia-volgtoetsen 1.0 en de rapportages in de groeiwijzer.

Wordt u enthousiast van deze vernieuwende visie op toetsen? Bekijk onze folder voor meer informatie over partner-/onderzoeksscholen of neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier of via basisonderwijs@diatoetsen.nl of 050-8200120.

Meer informatie over de Dia-volgtoetsen, partnerscholen en de NSCCT vindt u in de volgende links:

Icon Partner- en onderzoeksscholen (113,8 KB)

Icon NSCCT (693,9 KB)

 

Ja, wij worden partner- of onderzoeksschool

* Uitsluitend voor aanmelding partnerscholen. Neem contact op met de afdeling basisonderwijs via 050-8200120.

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?