Basisonderwijs

Partnerscholen

Wilt u meewerken aan een nieuwe toetscultuur op school waarbij toetsen helpen om uw leerlingen verder te laten groeien? In het nieuwe schooljaar start de verdere ontwikkeling van Dia-LOVS waaraan 60 basisscholen kunnen meedoen en kennismaken met een nieuwe visie op toetsen. Het Dia-LOVS heeft belangrijke voordelen:

  • Diagnostische toetsen die formatief worden ingezet
  • Digitale rapportages laten zien hoever leerlingen zijn met de referentieniveaus
  • Oefenmateriaal sluit aan op het niveau en de ontwikkelingsbehoeften van leerlingen 
  • Aantrekkelijk en motiverend voor leerlingen en leerkrachten
  • Wetenschappelijk verantwoorde schoolrapportages

 

De ontwikkeling van leerlingen wordt helder weergegeven in grafieken, die we ook met ouders delen. De plaatsing van een leerling op een bepaald niveau kunnen we daardoor goed onderbouwen.

Agnes ten Bosch,
Leerkracht

 

Partnerscholen werken mee aan de opbouw van dit nieuwe toetssysteem en maken gratis gebruik van de toetsen die nog in ontwikkeling zijn. Wij bieden begeleiding bij het digitale toetsen en het gebruik van de Dia-Groeiwijzer. Als partnerschool heeft u de mogelijkheid om de cognitietest, NSCCT (niet cognitieve capaciteiten test), van Testservice Onderwijs in te zetten. In combinatie met het Dia-LOVS kunt u onderpresterende leerlingen signaleren en ontwikkelingsperspectieven bieden. Deze toets vormt een belangrijk onderbouwing van het schooladvies. 

Wordt u enthousiast van deze vernieuwende visie op toetsen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier. Meer informatie over het Dia-LOVS, partnerscholen en de NSCCT vindt u in onderstaande links:

Icon Partnerscholen (122,8 KB)

Icon NSCCT (693,9 KB)

 

Ja, wij worden partnerschool

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?