Basisonderwijs

Digitale NSCCT

Op dit moment is de NSCCT alleen nog op papier verkrijgbaar, maar de komende jaren ontwikkelen wij digitale versies voor groep 4 t/m 8 in het basisonderwijs, en klas 1 t/m 3 in het voortgezet onderwijs. Naast de cognitie van de leerling zijn ook sociaal-emotionele aspecten als motivatie en werkhouding belangrijk om te weten. Diataal ontwikkelt daarom naast de digitale NSCCT een instrument voor sociaal-emotionele ontwikkeling.

Voor de digitale versie van de NSCCT en de schoolmotivatietest is nieuw onderzoek nodig; dit zal gebeuren met het platform van Diataal. De dataverzameling hiervoor zal in de komende twee schooljaren plaatsvinden, waarna deze gedigitaliseerde toetsen worden gecertificeerd.

Toetsen die je leerlingen laten groeien (9).png

Ontwikkelonderzoek digitale NSCCT

  • Voor groep 4 t/m 8
  • Afnameperiode: 1 februari - 30 april 2021 
  • Af te nemen in één lesuur
  • Het onderzoek bevat ook een schoolmotivatietest voor leerlingen én leerkrachten in de vorm van een online vragenlijst. 
  • De pilot en het ontwikkelonderzoek voor de digitale NSCCT zijn in deze ontwikkelfase geen vervanger van de papieren NSCCT. Voor betrouwbare resultaten adviseren wij om de papieren NSCCT af te blijven nemen. Je kunt in dat geval deelnemen met het onderzoek voor de digitale NSCCT met een andere groep dan waarmee je de papieren versie afneemt.

Aanmelden digitale NSCCT

Jouw gegevens worden door ons gebruikt om de afname digitaal mogelijk te maken. Uiteraard gaan we zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw gegevens.

Verwerkersovereenkomst
Graag willen wij je er op attenderen dat je wettelijk verplicht bent om de verwerkersovereenkomst van Diataal bv te ondertekenen. Deze verwerkersovereenkomst vind je in de Dia-groeiwijzer en kun je downloaden en uploaden zodra je jouw accountgegevens van ons hebt ontvangen.  

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?