Basisonderwijs

Diaplus Nederlands

Diaplus Nederlands bevat diverse lesmaterialen op het gebied van taal en is bedoeld voor gerichte ondersteuning van de leerlingen. Op basis van toetsuitslagen wordt passend oefenmateriaal geboden. Het materiaal is geordend op referentieniveau (1F, naar 2F, naar 3F en 3F), in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. Diaplus bestaat uit een online tekstenbank, LEES>> en de tekst van de maand.

 

Online tekstenbank (vanaf 2019-2020 vernieuwd: Diaplus Tekstenlab)

De tekstenbank van Diaplus is een online tekstenbank met ruim 800 aansprekende teksten met oefenvormen. U kunt zoeken op verschillende moeilijkheidsniveaus en op thema. Het voordeel daarvan is dat u met uw leerlingen teksten op onderwerp kunt zoeken en zo zelf een interessant pakket kunt samenstellen. Dit motiveert enorm en dat is cruciaal voor de leesontwikkeling! In de tekstenbank kunt u oefeningen voor de verschillende lezerstypen vinden. Daarnaast vindt u er oefentoetsen. De tekstenbank wordt voortdurend aangevuld met nieuwe teksten. 

Nieuw: Vanaf volgende schooljaar is de online tekstenbank geheel vernieuwd: Diaplus Tekstenlab. De huidige tekstenbank wordt opgefrist waardoor de thema’s gemakkelijker te vinden zijn en er komen nieuwe filtermogelijkheden. Heeft u vragen over deze vernieuwing? Neem dan contact op met onze onderwijsadviseurs. 

Knipsel.PNG

LEES>> 

Na de toets krijgen alle leerlingen een digitaal tijdschrift met teksten op hun eigen niveau en leuke extraatjes zoals puzzels en tips. De bijbehorende werkbladen kunt u printen. Het kant-en-klare lesmateriaal kan meteen op één of meer niveaus worden ingezet in de klas of worden gebruikt in leesondersteuningslessen (RT). Benieuwd? Bekijk hiernaast ons tijdschrift.
 

DIAPLUS LEES.png

De Dikke LEES>>

De Dikke LEES>> is een extra dik tijdschrift met de tien leukste thema’s uit LEES>>.  Bij ieder thema hoort een tekst op drie verschillende niveaus: (naar) 1F, naar 2F en 2F/naar 3F. De teksten van alle drie de niveaus zijn gebundeld in één tijdschrift, zodat alle leerlingen uit hetzelfde boekje werken, op hun eigen niveau. Bij iedere tekst hoort een werkblad.

DikkeLEES.PNG

Tekst van de maand

Met de tekst van de maand heeft u iedere maand vier nieuwe teksten in handen, waarmee u uw leerlingen op hun eigen niveau kunt laten werken. Door het jaar heen worden verschillende tekstsoorten afgewisseld. Net als in LEES>> zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kunt u heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten. Download een demo tekst van de maand met het thema Rivieren.


Wilt u eens uitproberen of Diaplus iets voor uw school is, of wilt u een set gedrukte boekjes in de klas hebben liggen? Bestel dan de Dikke LEES>> bij onze helpdesk. Bij minimaal 10 exemplaren à € 15,- per stuk krijgt u het bijbehorende digitale en kopieerbare werkmateriaal gratis.

Refniveaus 1.png

 

 

tekstenboekomslagDEFNT2.PNG

LEES MEE>> NT2

In lijn met het tekst- en oefenmateriaal van Diaplus is een leesmethode ontwikkeld, speciaal voor leerlingen in isk/OKAN-klassen. Klik hier voor meer informatie.

 

Omgaan met verschillen

Met behulp van Diaplus werken leerlingen aan de leesvaardigheid in de les Nederlands. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?