Dia-groeiwijzer

Dia-groeiwijzer

In Dia-groeiwijzer, een online platform, zie je in één oogopslag hoever je leerlingen zijn met de referentieniveaus taal en rekenen. De toetsresultaten worden heel inzichtelijk gerapporteerd op leerling-, klas- en schoolniveau. De ontwikkeling van je leerlingen volg je aan de hand van de kleurenliniaal en de referentieniveaus.

Per meetmoment worden bovendien streefscores getoond, die je desgewenst zelf kunt aanpassen. De sterke en zwakke punten van leerlingen worden automatisch geanalyseerd in scoreprofielen. Zo wordt een handelingsperspectief geboden.

Knipsel.PNG

Rapportage op leerling-, klas- en schoolniveau

> Op leerlingniveau De groeigrafiek laat zien hoever de leerling is met de referentieniveaus en hoe de ontwikkeling verloopt ten opzichte van de streefscores.

> Op groepsniveau In het groepsoverzicht staan alle belangrijke toetsresultaten bij elkaar: de kleurniveaus, de behaalde referentieniveaus (vanaf groep 6) en de percentielscores.

> Op schoolniveau De staafdiagrammen laten zien waar de school staat ten opzichte van de landelijke percentielen.

 

TBN.png

 

Aansluiten op het niveau van de leerling

De tekstniveaus in Diaplus Tekstenlab zijn ingedeeld volgens dezelfde kleuren. Zo kun je teksten kiezen die aansluiten op het leesniveau van de leerlingen.  Door de teksten  -en dat kan binnen thema's- op te laten lopen in moeilijkheidsniveau help je leerlingen op natuurlijke wijze groeien in hun leesvaardigheid en woordenschat. Bij elke tekst wordt motiverend en afwisselend verwerkingsmateriaal geleverd.

Meer over Diaplus Tekstenlab? Ga naar onze website

Groeiwijzer PO.png

 

Yuri (10) rekent goed, maar heeft moeite met begrijpend lezen. Begin groep 6 heeft Yuri voor begrijpend lezen een Tekstbegripniveau (TBN) van 25. In de grafiek ziet u dat dit onder de streefscore (het grijze blokje) is.

Diatekst.png

 

De leerkracht, Yuri en zijn ouders spreken af dat hij gaat oefenen met begrijpend lezen. Het diagnostische profiel geeft aan dat Yuri een ‘compenserende lezer’ is. Hij begrijpt een tekst in zijn geheel voldoende, wat blijkt uit de deelscore macro. De zwakkere scores voor micro en meso wijzen op problemen met respectievelijk woord- en zinsbegrip. Dat gaat hij de komende tijd oefenen met teksten op zijn niveau uit Diaplus Tekstenlab (Naar 1F paars). Na drie maanden zijn de micro- en mesoscores beter, ook al is de streefscore nog niet gehaald. Yuri mag nu wel met moeilijker teksten gaan oefenen (Naar 1F blauw). Aan het eind van groep 6 is hij goed vooruitgegaan. Alle deelscores zijn goed. En met een TBN van 44 scoort hij zelfs hoger dan de streefscore in het blauwe gebied.

Ook bij jou op school?

Benieuwd naar de voordelen van de Diatoetsen? Wij komen graag langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over:

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?