Basisonderwijs

Aanmelden proeftoetsen

Bent u nog niet in de gelegenheid om dit schooljaar al een andere eindtoets af te nemen? Maar wilt u wel alvast ervaring opdoen met de Dia-eindtoets? Dat kan door mee te doen aan een proeftoets in januari, februari of maart 2018. 

Al 300 scholen en zo’n 9000 leerlingen hebben kennis kunnen maken met de Dia-eindtoets tijdens de proeftoetsen afgelopen schooljaren. Deze scholen waren zeer tevreden:

“De proeftoets is een goede onderbouwing van het schooladvies.”

“De iPadservice is ideaal. Voor ons een groot gemak, voor leerlingen een feest.”

De proeftoets kan zelfstandig afgenomen worden door scholen. Daarnaast kunnen scholen die een digitale afname zelf niet kunnen faciliteren gebruikmaken van ons iPadteam. Er komen dan op de dag van afname één of twee werknemers bij u op school met toetsklare iPads. Zij zullen gedurende de afname aanwezig zijn en eventuele technische vragen beantwoorden.**

De proeftoets ondersteunt het schooladvies. Na toetsafname ontvangt u van ons een voorlopig leerlingrapport met een indicatie van het geschikte vervolgonderwijs.

Aanmelding Dia-eindtoets (proeftoets) 2018

De proeftoets heeft twee varianten: eenvoudig en standaard. Leerlingen zullen op basis van het voorlopig schooladvies ingedeeld worden bij de juiste variant. 

*Meldt u meerdere scholen aan? Geef dan per school een e-mailadres op.

**Heeft u onvoldoende devices en wilt u gebruik maken van het iPadteam? Neem dan contact op voor de beschikbaarheid van het iPadteam via 050-8200120 of via basisonderwijs@diatoetsen.nl

 

De Dia-eindtoets op de iPad

Leerlingen van De Schatkamer in Zwolle maken de Dia-eindtoets op de iPad. In dit filmpje vertellen ze over hun ervaring. Door het maken van de toets op een tablet konden ze zich beter concentreren!

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?