Dia-eindtoets  

Ervaar de voordelen van de Dia-eindtoets!

Kies de eindtoets die past bij uw onderwijsvisie. De digitale Dia-eindtoets kan in één dag worden afgenomen en is betrouwbaar en makkelijk in het gebruik. Ontdek de vele voordelen van digitaal toetsen: de leerlingen concentreren zich beter en worden getoetst op hun eigen niveau. De vragen zijn begrijpelijk. De rekenopgaven bevatten veel beeld zodat de taal geen struikelblok vormt. Dankzij aangepaste software is de toets ook geschikt voor o.a. dyslectici. De toets is inhoudelijk sterk door de wetenschappelijke onderbouwing en sluit goed aan op onze diagnostische volgtoetsen.

De Dia-eindtoets geeft een betrouwbare indicatie voor het type voortgezet onderwijs waar een leerling het beste op zijn plek is. Door de Expertgroep PO zijn de inhoudelijke en onderwijskundige aspecten als goed beoordeeld. De COTAN heeft positief geoordeeld over de validiteit en de betrouwbaarheid:

'De correlatie met de Centrale Eindtoets en de andere eindtoetsen laten overtuigend zien dat de Dia-eindtoets in hoge mate hetzelfde meet'

In de afgelopen jaren hebben al meer dan 9.000 leerlingen op basisscholen kennisgemaakt met de Dia-eindtoets door middel van een proeftoets of de echte eindtoets. Deze scholen zijn enthousiast en zeer tevreden.

'Wat ons aanspreekt is jullie sterke visie op het doel van toetsen, daar herkennen we ons helemaal in. Ook de contacten die we met jullie hebben zijn zeer plezierig en laagdrempelig. Dank daarvoor!'
Gea Hylkema, intern begleider PCBO Tytsjerksteradiel
 

De voordelen van de Dia-eindtoets op een rij:

  • In één dag af te nemen
  • Inzichtelijke leerling- en schoolrapportages
  • Adaptief; leerlingen worden getoetst op hun eigen niveau 
  • Leerlingen kunnen vragen verbeteren en/of eerst overslaan
  • Begrijpelijke vraagstelling
  • Wetenschappelijk onderbouwd

De software voor de Dia-eindtoets is zo ontworpen dat de ICT-systemen er met gemak mee kunnen werken. Wanneer u onvoldoende digitale capaciteit heeft, bieden wij een gratis iPadservice! Wilt u liever eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@diatoetsen.nl of bel naar 050-8200120.

Diatoetsen: meer dan alleen een eindtoets!

De Dia-eindtoets sluit aan op het Dia-LOVS. Daarnaast bieden wij de Dia-groeiwijzer en Diaplusmaterialen voor begrijpend lezen en woordenschat in nauwe aansluiting op de toetsresultaten. Onze volgtoetsen zijn bedoeld om leerlingen optimaal te begeleiden in de overgangsperiode van basisschool naar voortgezet onderwijs. Het zijn toetsen waarmee je verder komt. Lees meer over onze visie op toetsen en ontwikkelingsgericht onderwijs elders op deze website. 

Hieronder kunt u onze folders downloaden en een artikel dat uit Basisschoolmanagement.

Icon Ouderfolder (301,3 KB)

Icon Dia-eindtoets 2018 (1,6 MB)

Icon Dia-LOVS Partnerscholen (74,6 KB)

Icon Het nieuwe toetsen (3,7 MB)

Icon Toetsen om verder mee te komen (220,3 KB)

 

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?