Dia-eindtoets  

Een digitale en betrouwbare eindtoets!

De digitale Dia-eindtoets is een van de vijf eindtoetsen waaruit scholen kunnen kiezen. De Dia-eindtoets is voor het eerst toegelaten door de staatssecretaris van onderwijs in het schooljaar 2016 - 2017. In de afgelopen jaren hebben duizenden leerlingen kennisgemaakt met de Dia-eindtoets door middel van een proeftoets of de echte Dia-eindtoets. We merken dat de scholen erg enthousiast en tevreden zijn over de Dia-eindtoets.

De voordelen van de Dia-eindtoets op een rij:

  • Adaptief; leerlingen worden getoetst op hun eigen niveau
  • Binnen één dagdeel af te nemen
  • Begrijpelijke vraagstelling
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Digitale leerling-, klas- en schoolrapportages
  • Sluit aan op onze diagnostische volgtoetsen

De software voor de Dia-eindtoets is zo ontworpen dat de ICT-systemen er met gemak mee kunnen werken. Wanneer u onvoldoende digitale middelen tot u beschikking heeft, kunt u contact opnemen met onze helpdesk. In de afgelopen jaren hebben al meer dan 12.000 leerlingen kennisgemaakt met de Dia-eindtoets. 
 

'Wat ons aanspreekt is jullie sterke visie op het doel van toetsen, daar herkennen we ons helemaal in. Ook de contacten die we met jullie hebben zijn zeer plezierig en laagdrempelig. Dank daarvoor!'

Gea Hylkema, intern begleider PCBO Tytsjerksteradiel


Diatoetsen: meer dan alleen een eindtoets!

De Dia-eindtoets sluit aan op ons Dia-LOVS. Dit zijn digitale diagnostische volgtoetsen voor taal en rekenen voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Onze volgtoetsen zijn bedoeld om leerlingen optimaal te begeleiden in de overgangsperiode van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Het zijn toetsen waarmee je verder komt. Daarnaast bieden wij de Dia-groeiwijzer en Diaplus Tekstenlab aan in nauwe aansluiting op de toetsresultaten.

Hieronder kunt u onze folders downloaden en een artikel vanuit het Basisschoolmanagement.

 

Icon Dia-eindtoets ouderfolder (3,1 MB)

Icon Dia-eindtoets (882,4 KB)

Icon Het nieuwe toetsen (3,7 MB)

Icon Toetsen om verder mee te komen (220,3 KB)

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?