Dia-eindtoets  

Ervaar de voordelen van de Dia-eindtoets!

Kies de eindtoets die past bij uw onderwijsvisie. De digitale Dia-eindtoets kan op één dagdeel worden afgenomen en is betrouwbaar en makkelijk in het gebruik. Ontdek de vele voordelen van digitaal toetsen: de leerlingen concentreren zich beter en worden getoetst op hun eigen niveau. De vragen zijn begrijpelijk. De rekenopgaven bevatten veel beeld zodat de taal geen struikelblok vormt. Dankzij aangepaste software is de toets ook geschikt voor o.a. dyslectici. De toets is inhoudelijk sterk door de wetenschappelijke onderbouwing en sluit goed aan op onze diagnostische volgtoetsen.

De Dia-eindtoets geeft een betrouwbare indicatie voor het type voortgezet onderwijs waar een leerling het beste op zijn plek is. Door de Expertgroep PO zijn de inhoudelijke en onderwijskundige aspecten als goed beoordeeld. De COTAN heeft positief geoordeeld over de validiteit en de betrouwbaarheid:

'De correlatie met de Centrale Eindtoets en de andere eindtoetsen laten overtuigend zien dat de Dia-eindtoets in hoge mate hetzelfde meet'

In de afgelopen jaren hebben al meer dan 9.000 leerlingen op basisscholen kennisgemaakt met de Dia-eindtoets door middel van een proeftoets of de echte eindtoets. Deze scholen zijn enthousiast en zeer tevreden.

'Een solide toets, een prima onderbouwing van het schooladvies' Directeur basisschool

De voordelen van de Dia-eindtoets op een rij:

  • Op één dag af te nemen
  • Inzichtelijke leerling- en schoolrapportages
  • Leerlingen worden getoetst op hun eigen niveau
  • Sluit aan op onze diagnostische volgtoetsen
  • Begrijpelijke vraagstelling
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Gratis iPadservice

Wilt u liever eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@diatoetsen.nl of bel naar 050-8200120.

Diatoetsen: meer dan alleen een eindtoets!

De Dia-eindtoets maakt deel uit van een omvattend pakket van Dia-volgtoetsen, Dia-groeiwijzer en Diaplus, materialen voor begrijpend lezen en woordenschat in nauwe aansluiting op de toetsresultaten. Onze volgtoetsen zijn bedoeld om leerlingen optimaal te begeleiden in de overgangsperiode van basisschool naar voortgezet onderwijs. Het zijn toetsen waarmee je verder komt. Lees meer over onze visie op toetsen en ontwikkelingsgericht onderwijs elders op deze website. 

Hieronder kunt u onze informatiefolders downloaden en een artikel dat wij hebben geschreven voor Basisschoolmanagement.

Icon Dia-eindtoets 2018 (1,6 MB)

Icon Dia-LOVS Partnerscholen (74,6 KB)

Icon Het nieuwe toetsen (3,7 MB)

Icon Toetsen om verder mee te komen (220,3 KB)

 

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?